Boos #Hindus zoeken recht op crematie in #Malta als 'begrafenis de reis van de ziel belemmert'

| Juli 31, 2019

Wereldwijde hindoes zijn overstuur over Malta omdat ze geen mechanisme hebben voor de crematie van overleden hindoes, waardoor de gemeenschap wordt gedwongen hun geliefden te begraven in tegenspraak met hun lang gevestigde overtuigingen.

Hindoe staatsman Rajan Zed (afgebeeld), in een verklaring in Nevada, VS, zei dat Malta wat volwassenheid moet tonen en beter moet reageren op de gekwetste gevoelens van zijn hardwerkende, harmonieuze en vreedzame Hindoe-gemeenschap; die sinds 1800s in het land was en veel bijdragen aan de natie en de maatschappij had geleverd, en dat bleef doen.

Zed, die president is van de Universal Society of Hinduism, merkte op dat crematie een pre-BCE-traditie was die in oude hindoeteksten werd voorgeschreven. Crematie betekende spirituele bevrijding, hielp ernstige banden met het aardse leven en gaf de ziel momentum voor haar voortdurende spirituele reis. 'S Werelds oudste nog bestaande schrift,Rig Veda, wees erop: Agni, liet hem weer vrij om naar de vaders te gaan.

Het was gewoon hartverscheurend voor de gemeenschap om iets te doen dat duidelijk hun geloof schond. Als Malta niet in staat was om de juiste crematoria te bieden, zou het Hindoes moeten worden toegestaan ​​hun overledene te cremeren op traditionele open brandstapels waarvoor Malta een crematiegrond bij een watermassa zou moeten bouwen; Rajan Zed aangegeven.

Zed zei verder dat hindoes van plan waren om verschillende organen / ambtenaren zoals de Europese Unie, de Raad van Europa en het Europees Parlement te benaderen; Europees commissaris voor mensenrechten; Europese en Malta-ombudsman; Malta President, premier en andere regeringsgebouwen; Nationale commissie voor de bevordering van gelijkheid; Rooms-katholieke aartsbisschop van Malta; enz.; over deze kwestie; omdat het kunnen volgen van iemands geloofstradities een fundamenteel mensenrecht was.

Rouwrituelen / ceremonies waren een van de belangrijkste samskara's (sacramenten) van het hindoe-leven. In de meeste gevallen werden hindoes gecremeerd, behalve zuigelingen en asceten. Na enkele oude rituelen bij de crematie werden overblijfselen (botten / as) ceremonieel ondergedompeld in de heilige rivier Ganga of andere waterlichamen, wat hielp bij de bevrijding van de overledene. In het hindoeïsme markeerde de dood niet het einde van het bestaan; Rajan Zed wees erop.

Bovendien moeten principes van het hindoeïsme en andere wereldreligies op alle Malta State schools worden onderwezen op gelijke voet met de religieuze leer van het rooms-katholieke apostolische geloof. Het openstellen van de kinderen op Malta voor de belangrijkste wereldreligies en het standpunt van niet-gelovigen zou hen tot goed verzorgde, evenwichtige en verlichte burgers van morgen maken; Zed verklaard.

Rajan Zed was van mening dat Malta ook wat land moest bieden en moest helpen bij het oprichten van een hindoetempel, omdat de Maltese hindoes niet over de juiste traditionele aanbiddingsruimte beschikten.

Malta moet zijn eigen grondwet volgen, die luidt: "Alle personen op Malta hebben volledige gewetensvrijheid en genieten de vrije uitoefening van hun respectieve vorm van religieuze eredienst". Bovendien was Malta, een lidstaat van de Europese Unie, naar verluidt ondertekenaar van het Protocol 1 bij het Europees Verdrag voor de rechten van de mens; Zed opgemerkt.

Rajan Zed zei verder dat katholieken als een dominante meerderheid op Malta ook een morele verantwoordelijkheid hadden om voor minderheidsbroeders / -zusters met verschillende geloofsachtergronden te zorgen, en dus ook naar gelijkheidsbescherming voor iedereen moeten streven. Gelijkheid was het grondbeginsel van het joods-christelijke geloof, waarvan het katholicisme een belangrijk deel uitmaakte.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Faiths, Hindoeïsme, Godsdienst, US

Reacties zijn gesloten.