#Huawei - Blijf op koers: waarde creëren voor klanten

| Juli 30, 2019

Toespraak van Huawei-voorzitter Liang Hua op Huawei's H1 2019 zakelijke persconferentie.

“Dames en heren, goedemiddag en welkom.

“Zoals jullie allemaal weten, heeft Huawei de afgelopen zes maanden onder enorme druk van de Amerikaanse regering gestaan. Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 2,600 mediavertegenwoordigers van over de hele wereld Huawei bezocht.

“Ze hebben onze managementteams en medewerkers geïnterviewd, onze labs en productielijnen bezocht en zij aan zij gegeten in verschillende kantines en coffeeshops op de campus. Ze kwamen met eigen ogen kijken waar Huawei om draait. Ik weet zeker dat jullie allemaal getuige zijn geweest van de werkethiek van de mensen van Huawei die onder zulke grote druk staan.

“In dezelfde geest van openheid wil ik graag de bedrijfsresultaten van Huawei voor de eerste helft van 2019 met u delen.

H1 2019 resultaten: solide prestaties, stabiele groei

In de eerste helft van 2019 genereerde Huawei CNY401.3 miljard aan inkomsten - een toename van 23.2% op jaarbasis. Onze nettowinstmarge was 8.7%.

Opgesplitst per bedrijfsgroep:

  • De omzet van onze carrieractiviteiten bedroeg5 miljard
  • De omzet van onze onderneming bedroeg 6 miljard
  • De omzet van onze consumentenactiviteiten bedroeg CNY 220.8 miljard

“Dit is een unieke periode in de geschiedenis van Huawei geweest. Gezien de situatie denk je misschien dat dingen chaotisch voor ons zijn geweest. Maar dat is verre van het geval. We hebben hard gewerkt om een ​​soepele werking te garanderen en onze organisatie is zo gezond als altijd. Met effectief management en uitstekende prestaties voor alle financiële indicatoren is ons bedrijf robuust gebleven in de eerste helft van 2019.

“De Amerikaanse entiteitenlijst heeft enige invloed gehad op onze ontwikkeling. Maar zowel de reikwijdte als de omvang van deze impact is beheersbaar. Onze kernproducten zijn niet significant aangetast. Onze klanten geloven nog steeds in ons. Ze blijven kiezen voor Huawei en kopen onze producten, waaruit blijkt dat ze ons vertrouwen. Ik wil hier graag een moment nemen om onze klanten over de hele wereld te bedanken voor hun voortdurende vertrouwen en ondersteuning.

“We zijn toonaangevend in de wereldwijde 5G-uitrol, met een gestage productie en verzending van ICT-infrastructuur

“Onze leveranciers en partners blijven ook veel vertrouwen stellen in Huawei. Ze hebben ons fantastische ondersteuning gegeven, waardoor we een stabiele toeleveringsketen en tijdige levering aan onze klanten kunnen garanderen. Onze benadering van bedrijfscontinuïteitsbeheer en aanboddiversiteit heeft de test van de markt doorstaan. Productie en verzending zijn niet onderbroken - niet voor een enkele dag.

“Voor onze ICT-infrastructuuractiviteiten zijn de algehele productie- en verzendschema's grotendeels stabiel gebleven. Ondanks een dip in onze verkoop van intelligente computers zijn de zendingen van ICT-apparatuur blijven toenemen. Dat omvat apparatuur voor draadloze netwerken, optische transmissie, datacommunicatie en IT-producten.

Dit geldt vooral in de 5G-markt. Huawei is de leider in wereldwijde 5G-uitrol. We hebben 50 commerciële 5G-contracten afgesloten en hebben meer dan 150,000-basisstations naar klanten over de hele wereld verzonden.

“Wereldwijde consumenten zijn nog steeds dol op en vertrouwen op het merk Huawei.

“In onze consumentenactiviteiten bereikten smartphoneverzendingen (inclusief Honor-telefoons) 118 miljoen eenheden, een stijging van 24% joj. We hebben grote vooruitgang geboekt bij het leveren van diensten aan onze consumenten in alle scenario's en hebben een snelle groei gezien in de verzending van tablets, pc's en wearables.

“We beginnen ons bredere apparaatecosysteem te schalen om een ​​meer naadloze intelligente ervaring te bieden in alle belangrijke gebruikersscenario's. Tot op heden heeft het ecosysteem van Huawei Mobile Services wereldwijd meer dan 800,000 geregistreerde ontwikkelaars en 500 miljoen gebruikers aangetrokken.

“Huawei-smartphones zijn nu toonaangevend op het gebied van fotografie, AI, connectiviteit en batterijduur. En zo zijn we het vertrouwen van onze klanten blijven winnen. We zullen onze inspanningen verdubbelen om meer apparaten - en betere apparaten - te maken om dit te betalen.

“Onze strategie en investeringen blijven ongewijzigd.

“Om onze H1-prestaties objectief te bekijken, is het waar dat de omzet tot mei snel groeide. Gezien de basis die we in de eerste helft van het jaar hebben gelegd, blijven we groei zien, zelfs nadat we zijn toegevoegd aan de entiteitenlijst. Dat wil niet zeggen dat we geen problemen hebben. Wij doen.

“We zullen zwaar moeten investeren in zowel mensen als materialen om oude software- en hardwareversies te vervangen, de continuïteit van de levering te beheren en een vlotte levering aan onze klanten over de hele wereld te garanderen. Al deze factoren zullen een effect hebben op toekomstige bedrijfsprestaties.

'Je hebt waarschijnlijk een afbeelding gezien van een vliegtuig vol kogelgaten rond de campus. Hetzelfde beeld dat ik zojuist op het scherm had. Huawei is als dat vliegtuig.

“We moeten deze gaten dichten zonder hoogte te verliezen. We zijn bijna klaar met het opknappen van onze koeriersactiviteiten en nu richten we ons op onze consumentenactiviteiten. We zullen blijven vechten om te overleven.

“Moeilijkheden in de buitenomgeving kunnen het tempo van onze groei op korte termijn beïnvloeden, maar we blijven op koers. We zullen onze strategische richting niet veranderen. En we zullen dit zeker doorzien.

“Terwijl we hard werken om ons voortbestaan ​​te verzekeren, zullen we blijven investeren zoals gepland - inclusief een totaal van CNY120 miljard dit jaar in R&D.

“We zullen deze uitdagingen doorstaan, en we zijn ervan overtuigd dat Huawei een nieuwe fase van groei zal ingaan nadat het ergste achter de rug is.

“Open samenwerking komt iedereen ten goede.

“Huawei zal blijven samenwerken met anderen, ongeacht de uitdagingen waarvoor we staan. We zullen niet bezwijken voor insulariteit of onszelf afsluiten van de buitenwereld. We willen nauwer samenwerken met partners in de waardeketen om meer waarde voor onze klanten en een betere ervaring voor consumenten te creëren. Samen kunnen we de gezonde en duurzame ontwikkeling van de hele ICT-industrie bevorderen.

“We hebben er vertrouwen in wat de toekomst in petto heeft en zullen doorgaan

“Voor degenen buiten het bedrijf, ik weet zeker dat het afgelopen halfjaar voor ons nogal turbulent leek. Maar binnen het bedrijf gaat het rustig. We zijn gericht op ons werk, zorgen voor een vlotte levering en bieden onze klanten de best mogelijke service.

“Welke moeilijkheden we ook tegenkomen, we hebben er alle vertrouwen in wat de toekomst voor ons in petto heeft.

“Ten eerste is de ICT-industrie nog steeds in volle bloei. De wereld is net begonnen met digitaliseren en kunstmatige intelligentie omarmen, en dit zal enorme ruimte voor groei creëren.

“Onze wereldwijde klanten en partners hebben veel vertrouwen in ons gesteld en we hebben concrete stappen gezet om onze verplichtingen jegens hen na te komen. Ons vertrouwen is wederzijds en wordt sterker met de tijd.

“We hebben ook geconstateerd dat wanneer organisaties onder ongelooflijke druk worden geplaatst, dit vaak samenvalt met ongelooflijk groeipotentieel. In zekere zin heeft de poging van de Amerikaanse regering tegen Huawei ons geholpen onze doelstellingen beter te begrijpen. Het heeft de samenwerking verbeterd en onze mensen gegalvaniseerd. Deze druk heeft ons samengebracht en het bedrijf nieuw leven ingeblazen.

“We bevinden ons nu op een historisch moment. Het heeft een kans gecreëerd voor onze mensen om te stralen en heeft vele slimme geesten van over de hele wereld aangetrokken om zich bij ons te voegen. Ik geloof dat Huawei over twee of drie jaar wordt gerund door een team dat absoluut boordevol passie is. Zij zullen degenen zijn die het bedrijf effectief beheren en een nieuwe groeironde ondersteunen.

“We klimmen nog steeds stap voor stap naar het toppunt van de ICT-markt. We hebben het moeilijkste pad gekozen, maar we hebben geen spijt.

“Zelfs in de moeilijkste tijden hebben we vastgehouden aan onze beslissingen, omdat ze werden genomen in het nastreven van onze idealen. Dit gevoel van missie heeft ons in staat gesteld om gefocust en toegewijd te blijven en heeft ons op vele gebieden in de voorhoede van de wereld gehouden.

“Door open samenwerking hebben we onze krachten gebundeld met enkele van 's werelds topwetenschappers en slimste mensen. We zullen samen de toekomst verkennen en iedereen de voordelen van digitale technologie bieden.

“Onze toewijding aan onze idealen en missie is de drijvende kracht achter onze vooruitgang. Er is geen weg terug. Het enige dat we kunnen doen, is de koers blijven volgen en vooruitgaan. We zijn ervan overtuigd dat we het uiteindelijk zullen redden.

"Dank je."

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, Economie

Reacties zijn gesloten.