De EU zal handels- en investeringsovereenkomsten ondertekenen met #Vietnam

| Juni 26, 2019

De Raad van Ministers heeft de handels- en investeringsovereenkomsten tussen de EU en Vietnam goedgekeurd en de weg geëffend voor hun handtekening op zondag 30 juni in Hanoi.

President Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie zei: "Ik verwelkom het besluit dat vandaag door de lidstaten is genomen. Na Singapore zijn de overeenkomsten met Vietnam de tweede overeenkomst tussen de EU en een land in Zuidoost-Azië en vormen zij de springplank naar een grotere betrokkenheid tussen Europa en de regio. Het is ook een politieke verklaring van twee partners en vrienden die samen staan ​​voor open, eerlijke en op regels gebaseerde handel. "

Handelscommissaris Cecilia Malmström zei: "Ik ben zeer verheugd te zien dat de lidstaten groen licht hebben gegeven voor onze handels- en investeringsovereenkomsten met Vietnam. Vietnam is een levendige en veelbelovende markt van meer dan 95 miljoen consumenten en beide partijen hebben veel te winnen bij sterkere handelsbetrekkingen. Afgezien van de duidelijke economische voordelen, beoogt deze overeenkomst ook het versterken van de eerbiediging van de mensenrechten en de bescherming van het milieu en de rechten van de werknemers. Ik verwelkom de betrokkenheid van Vietnam bij het proces tot nu toe - hun recente bekrachtiging van het Verdrag van de Internationale Arbeidsorganisatie inzake collectieve onderhandelingen is een uitstekend voorbeeld van hoe handelsovereenkomsten hogere normen kunnen aanmoedigen. "

De overeenkomsten zijn bedoeld om ongekende voordelen te bieden aan Europese en Vietnamese bedrijven, consumenten en werknemers, en tegelijkertijd de eerbiediging van arbeidsrechten en de strijd tegen klimaatverandering onder de Overeenkomst van Parijs te bevorderen. Zie de. Voor meer informatie persbericht online beschikbaar, evenals documenten op de speciale webpagina's.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Vietnam

Reacties zijn gesloten.