#EU4AnimalWelfare - 5e vergadering van het EU-platform - balans opmaken van prestaties

| Juni 17, 2019

Maandag 17 juni neemt Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis deel aan de vijfde vergadering van de EU-platform voor dierenwelzijn.

Het platform, gelanceerd in juni 2017, wordt nu erkend als een cruciaal forum voor lidstaten en stakeholders om informatie en goede praktijken te delen. Voorafgaand aan de bijeenkomst benadrukte commissaris Andriukaitis: "De resultaten van het platform zijn aanzienlijk en ik loof het werk en de toewijding van de leden van het platform die in de afgelopen jaren resoluut hebben bijgedragen tot het verbeteren van dierenwelzijnsomstandigheden van miljoenen dieren in de EU."

De agenda van het aankomende platform bevat presentaties over de subgroepen van de Commissie over dierenvervoer en over het welzijn van varkens en over de resultaten van de door de leden gecreëerde 'initiatieven'. De Commissie zal ook de routekaart voor de evaluatie van de strategie voor dierenwelzijn en de resultaten van het EU-gecoördineerd controleplan voor de online verkoop van katten en honden presenteren.

De vergadering zal worden gestreamd hier en verder EbS (bij 9h30 CET). Meer informatie over de belangrijkste resultaten van Animal Welfare beschikbaar hier. #EU4AnimalWelfare.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Veetransporten, Dierenwelzijn, Vogels en Habitatrichtlijn, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.