#StateAid - Commissie keurt verlenging van het Griekse bankgarantieregeling goed

| Juni 13, 2019

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor verlenging van het Griekse garantiestelsel voor kredietinstellingen tot 30 november 2019 op grond van EU-staatssteunregels.

De liquiditeitssituatie van de Griekse banken verbetert geleidelijk, maar er blijven uitdagingen bestaan. In dit verband heeft de Commissie geconstateerd dat de verlenging van het garantiestelsel in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels, dwz 2013 Banking Communication, in het bijzonder omdat de verlengde maatregel doelgericht, evenredig en in tijd en omvang beperkt is.

De Commissie staat garantiestelsels voor de verplichtingen van banken toe voor opeenvolgende periodes van zes maanden om de ontwikkelingen te kunnen volgen en de voorwaarden dienovereenkomstig aan te kunnen passen. De regeling is beschikbaar voor banken zonder kapitaaltekort. Het Griekse garantiestelsel werd aanvankelijk goedgekeurd in 2003 november 2008.

De autorisatie van de regeling werd verschillende keren verlengd, de laatste keer in december 2018. Meer informatie zal beschikbaar zijn over de Commissie concurrentie website, in het openbaar case register onder het zaaknummer SA.54332.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Staatssteun

Reacties zijn gesloten.