#Huawei - Openheid, samenwerking en ontwikkeling: bouwen aan een veilige #DigitalSociety

| Juni 11, 2019

De GSMA Mobile 360-serie werd onlangs in Den Haag gehouden onder het thema 'Security for 5G', waarin vertegenwoordigers van internationale carriers, leveranciers van apparatuur, overheden en toezichthouders uit de sector samenkomen. Dit evenement is bedoeld om consensus te bereiken - in heel Europa en de rest van de wereld - op 5G-programma's voor cyberveiligheid, testen en certificeren.

Sean Yang, directeur van Global Cyber ​​Security & Privacy Office van Huawei

Sean Yang, directeur van Global Cyber ​​Security & Privacy Office van Huawei, hield een keynote speech op het evenement getiteld Openheid, Collaboration Development: bouwen aan een Secure Digital Society. Yang besprak het snel veranderende wereldwijde 5G-landschap en deelde wat de industrie heeft gedaan in 5G-beveiligingsstandaarden en 5G-beveiligingstests als antwoord op cyberbeveiligingsuitdagingen.

Yang merkte op dat Huawei actief reageert op en ondersteuning biedt voor het Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS) - een GSMA-initiatief gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van uniforme standaarden voor cyberveiligheidstests en -certificering in Europa en de wereld. Uniforme beveiligingsstandaarden helpen ervoor te zorgen dat alle netwerkelementen en -services hetzelfde beveiligingsniveau kunnen bereiken.

"Het is begrijpelijk dat 5G-beveiliging veel aandacht trekt," zei Yang. "We moeten niet vergeten dat cyberbeveiliging in essentie een technisch probleem is en dat technische problemen met technische middelen moeten worden aangepakt. Vertrouwen in cybersecurity moet gebaseerd zijn op feiten; feiten moeten verifieerbaar zijn; en verificatie moet op normen zijn gebaseerd. "

Yang benadrukte ook de bereidheid van Huawei om samen te werken met partners uit de industrie om duidelijkere normen en regels te ontwikkelen en het vertrouwen in de industrie te vergroten. "We ondersteunen en dragen altijd actief bij aan internationale normen en voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van cyberbeveiliging," zei hij. "We werken samen met partners uit de industrie om een ​​open, transparant en levendig wereldwijd ecosysteem te bouwen dat bloeit van samenwerking en gedeeld succes."

Yang drukte zijn overtuiging uit dat alle technologieën beveiligingsproblemen hebben in het beginstadium. Inspanningen moeten worden gedaan om deze problemen aan te pakken naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, voegde hij eraan toe, en merkte op dat alle belanghebbenden een proactieve houding moeten aannemen. Hij riep alle spelers in de industrie op om samen te werken om vertrouwen op te bouwen en een veilige digitale wereld te creëren voor toekomstige generaties.

"Beveiliging begint met onze waarden en overtuigingen, inclusief integriteit, bekwaamheid, verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid, openheid en transparantie", zei hij. "Huawei werkt actief samen met alle belanghebbenden aan beveiligingstechnologie, standaardisatie, certificering, verificatie en het delen van informatie over kwetsbaarheden en bedreigingen."

Yang wees er ook op dat Huawei zes veiligheidscontrolecentra over de hele wereld heeft gebouwd, waaronder het onlangs geopende Cyber ​​Security Transparency Centre in Brussel, dat Yang beschreef als een platform voor samenwerking en communicatie tussen overheidsinstanties, technologie-experts, brancheorganisaties en standaardorganisaties. .

"Via dit platform kunnen we een pad vinden naar een betere balans tussen ontwikkeling en veiligheid in een digitaal tijdperk", zei hij.

Tijdens het evenement bracht Huawei een whitepaper uit getiteld Samenwerken met de industrie voor 5G Security Assurance. Het witboek schetst hoe 5G voortbouwt op de beveiligingsprotocollen van eerdere generaties communicatietechnologie (van 2G en 3G tot 4G) en biedt verbeterde cyberbeveiligingsmogelijkheden. Dit betekent dat 5G veel veiliger is dan zijn voorgangers.

Om bestaande prestaties in 5G-beveiliging uit te breiden, heeft Huawei de hele branche opgeroepen om open, transparant en samen te werken en voortdurend de wetten, voorschriften en verificatie- en borgingsmechanismen voor 5G-beveiliging te optimaliseren. Huawei hoopt dat deze initiatieven netwerken weerbaarder zullen maken en de beveiligingsstandaarden en -technologieën verbeteren, zodat 5G-beveiligingsdreigingen en -uitdagingen beter kunnen worden aangepakt.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Bedrijf, Digitale economie, Digitale interne markt, Digital Society, EU, EU, Aanbevolen artikel, Den Haag

Reacties zijn gesloten.