EU stuurt vliegtuigen om #Israel te helpen # ForestFires aan te pakken

| 28-2019-XNUMX

De EU-mechanisme voor civiele bescherming is geactiveerd om bosbranden aan te pakken, na een verzoek om hulp van de Israëlische autoriteiten gisteravond (23 mei). In een onmiddellijk antwoord heeft de Europese Unie al geholpen bij het mobiliseren van vier brandbestrijdingsvliegtuigen (twee uit Italië en twee uit Cyprus) om snel naar de getroffen gebieden te worden gestuurd.

Humanitarian Aid and Crisis Management Commissioner, Christos Stylianides, verklaarde: "De Europese Unie staat in deze moeilijke tijd in solidariteit met Israël. Europese steun is al onderweg. Ik dank Italië en Cyprus voor hun tastbare solidariteit. Onze gedachten zijn bij alle getroffenen en de first responders werken op de grond. We staan ​​klaar om verdere hulp te bieden. "

De 24 / 7 Noodhulp Coordinatiecentrum van de Europese Unie heeft regelmatig contact met de Israëlische autoriteiten om de situatie nauwlettend te volgen en de EU-hulp te channelen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, Europese Commissie, Europees Solidariteitsfonds, Israël

Reacties zijn gesloten.