Verklaring van hoge vertegenwoordiger / vicevoorzitter Federica Mogherini over de terroristische aanslagen in #Christchurch

| Maart 15, 2019

"De Europese Unie betuigt haar oprechte medeleven met de families en vrienden van de slachtoffers van de twee terroristische aanslagen die eerder vandaag in Christchurch, Nieuw-Zeeland hebben plaatsgevonden (15 maart).

"We staan ​​volledig solidair met de mensen en autoriteiten van Nieuw-Zeeland in deze uiterst moeilijke tijd en staan ​​klaar om op welke manier dan ook te ondersteunen, onder meer door onze samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding te versterken. Aanvallen op plaatsen van aanbidding zijn aanvallen op ons allemaal die diversiteit en vrijheid van godsdienst en expressie waarderen, die de structuur vormen van de gemeenschap van Nieuw-Zeeland en gedeeld door de Europese Unie.

"Dergelijke daden versterken onze wil om samen met de hele internationale gemeenschap de wereldwijde uitdagingen van terrorisme, extremisme en haat aan te pakken."

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Defensie, EU, EU, Aanbevolen artikel, Veiligheid, Terrorisme

Reacties zijn gesloten.