Commissie en lidstaten bespreken volgende stappen om ontwikkeling en gebruik van #ArtificialIntelligence te bevorderen

Op 18 februari namen Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en MKB-commissaris Elżbieta Bieńkowska deel aan de zittingen van de Raad Concurrentievermogen over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de Europese industrie en de vooruitgang die is geboekt bij de ontwikkeling van nationale AI-strategieën, die zouden moeten bestaan mid-2019.

De Raad zal conclusies over de Gecoördineerd plan om AI te stimuleren, gepresenteerd door de Commissie in december 2018 en opgesteld samen met de lidstaten. De discussie bouwt voort op de bijeenkomst van de Europese Raad van 13-14 december 2018, waar EU-leiders afgesproken over de noodzaak dat de interne markt evolueert zodat deze de digitale transformatie volledig omarmt.

In het voorjaar, de onafhankelijke expertgroep op kunstmatige intelligentie zal presenteren ethische richtlijnen voor betrouwbare AI en hun beleids- en investeringsaanbevelingen over hoe het concurrentievermogen van Europa op het gebied van AI kan worden versterkt. Carlos Crisas, commissaris voor onderzoek, wetenschap en innovatie, zal deelnemen aan de discussie van vandaag (19 februari) over het volgende EU-programma voor onderzoek en innovatie, Horizon Europe.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.