#Romania heeft veel werk te doen thuis en in Brussel zegt #Greens

Aan het begin van het Roemeense voorzitterschap van de EU-Raad, Philippe Lamberts (foto), voorzitter van de Groenen / EFA-fractie in het Europees Parlement: "Er is weinig tijd over in deze legislatuur maar er is nog veel werk aan de winkel. De hervorming van Dublin, de bescherming van het klimaat, CO2-emissies door auto's en vrachtwagens, de bescherming van klokkenluiders, belastingjustitie, eerlijke lonen en arbeidsvoorwaarden en een sociaal Europa staan ​​nu allemaal onder het rentmeesterschap van het Roemeense voorzitterschap. De Groenen / EVA verwachten van het Roemeense voorzitterschap dat de Europese Unie klimaatvriendelijker, eerlijker en socialer wordt. Het verbeteren van het leven van mensen is de beste manier om de wind uit de zeilen van rechtse populisten te halen voor de Europese verkiezingen.

"Voor al zijn pro-Europese spin-offs heeft het Oostenrijkse voorzitterschap van de Raad echt de bal laten vallen op het gebied van fiscale rechtvaardigheid, een cruciaal punt voor EU-burgers en voor het opbouwen van vertrouwen in Europa. Het Roemeense voorzitterschap moet Europees leiderschap tonen door snel te werken aan eerlijkere belastingen voor bedrijven en belastingtransparantie voor multinationals. "

Ska Keller, voorzitter van de Groenen / EFA-fractie in het Europees Parlement, zei: "De aard van het EU-Raadsvoorzitterschap betekent dat er extra aandacht wordt besteed aan de lidstaat die de regeerperiode bekleedt, en op dit moment is er nooit meer internationaal toezicht geweest op de ongebreidelde corruptie van de Roemeense elite en inspanningen van de regering om terug te grijpen op winst in de strijd tegen corruptie in het land. Het ontslag van aanklager voor corruptiebestrijding Laura Codruţa Kövesi evenals het recente aftreden van haar vervanger, brutaliteit jegens vreedzame demonstranten die marcheren tegen corruptie, en pogingen om amnestie te krijgen voor corruptiemisdrijven voor ambtenaren, ondermijnt ernstig het engagement van Roemenië voor de rechtsstaat. , burgerrechten en de strijd tegen transplantaties.

"In een land waar iets minder dan € 40 miljard per jaar verloren gaat aan corruptie, moet de Roemeense regering van het voorzitterschap gebruik maken om haar inzet voor de strijd tegen corruptie, de rechtsstaat en Europese waarden te bewijzen. De rest van Europa kijkt toe. '

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europees parlement, Groenten, Roemenië

Reacties zijn gesloten.