#IATA maakte zich zorgen om geen deal #Brexit is niet genoeg gepland om verstoring van de vlucht te voorkomen

| Januari 11

Maatregelen om vluchten mogelijk te maken tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië in het geval van een wanordelijke Brexit zijn waarschijnlijk niet voldoende om een ​​aantal verstoringen en annuleringen te voorkomen, waarschuwde het hoofd van 's werelds toonaangevende luchtvaartgroep op donderdag (10 januari), schrijft Alexander Cornwell.

Groot-Brittannië zal de EU verlaten op 29 maart, maar met nog geen drie maanden te gaan Britse premier Theresa May is er niet in geslaagd om thuis steun te krijgen voor een exit-overeenkomst, waardoor de vooruitzichten op een "no-deal" -breuk in de betrekkingen toenemen.

"We zijn een beetje ongerust omdat de eerste richtlijnen zijn uitgegeven en, denk ik, een beperking vormen voor het verkeer", zei de directeur-generaal en de directeur Alexandre de Juniac van de International Air Transport Association (IATA) (afgebeeld).

Hij zei dat de maatregelen waren gebaseerd op verkeer tussen de EU en Groot-Brittannië in 2018, en hielden dus geen rekening met de geplande toename van vluchten dit jaar.

Dat zou betekenen dat, in het geval van "no-deal", vluchten zouden moeten worden aangepast of zelfs zouden worden geannuleerd zodra het verkeer het 2018-plafond bereikte waarop de maatregelen waren gebaseerd, zei hij.

"Ik hoop dat we de Britse en Europese autoriteiten zullen overtuigen om flexibeler te zijn", vertelde hij aan verslaggevers in Dubai.

De Juniac zei ook dat hij niet geloofde dat vluchten direct zouden worden geaard als de EU en Groot-Brittannië er niet in slaagden een deal te bereiken vóór 29 maart.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Luchtvaart strategie voor Europa, Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen, Brexit, EU, EU-brede veiligheidsvergunning, Gemeenschappelijk Europees luchtruim, UK

Reacties zijn gesloten.