#EU, #Japan en #US ontmoeten elkaar in Washington DC om gezamenlijk wereldwijde handelsverstorende praktijken aan te pakken

Commissaris voor Handel Cecilia Malmström (foto) ontmoette in Washington met Hiroshige Seko, minister van Economie, Handel en Industrie van Japan, en ambassadeur Robert E. Lighthizer, Handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten als onderdeel van de trilaterale gesprekken die in 2017 zijn gestart om mondiale problemen zoals handelsverstorende praktijken op 9 januari aan te pakken .

De vertegenwoordigers van de EU, Japan en de VS herhaalden hun bezorgdheid, evalueerden de lopende werkzaamheden en kwamen overeen hun samenwerking te verdiepen op alle gebieden die worden bestreken door de ministeriële verklaringen die zijn uitgebracht na hun vorige bijeenkomsten in New York en Parijs, ook met betrekking tot niet-marktgerelateerde kwesties. beleid en praktijken in andere landen, industriële subsidies en staatsbedrijven, gedwongen overdracht van technologie, evenals hervorming van de WTO, digitale handel en elektronische handel.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, EU, Europese Commissie, Japan, TISA, Handel, Handelsovereenkomsten, US

Reacties zijn gesloten.