Verbind je met ons

België

#Brussels – More international than Belgian?

DELEN:

gepubliceerd

on

Vanaf deze week en in 2019 zal TV5 Monde, de internationale Franse televisiezender, een reportage over Brussel uitzenden, bedoeld om te begrijpen of de stad internationaler is dan Belgisch, schrijft Martin Banks.

Het doel is om het unieke internationale karakter van de Belgische hoofdstad te benadrukken.

De reportage ging in première op 17 december en zal verder worden uitgezonden in Europa en later volgen nog 4 andere continenten.

Terwijl ze gedurende 36-maanden worden uitgezonden, bereikt de reportage een publiek van 21 miljoen mensen over de hele wereld.

“Brussel is een complexe stad. In 2017 telde onze stad 179 verschillende nationaliteiten. 414,139 buitenlanders op een totale bevolking van 1,191,604 mensen. Meer dan een op de drie inwoners is niet Belg. We wilden begrijpen hoe deze verschillende gemeenschappen naast elkaar bestaan ​​”, legt António Buscardini uit, de ervaren journalist en auteur van de reportage.

Een van de drijvende krachten achter de reportage is BNP Paribas Fortis, vertegenwoordigd door Salvatore Orlando, een Italiaanse expat die bij de bank de leiding heeft over de expatdiensten.

advertentie

Orlando said: “Expats play a critical role in Brussels. I know that being an expat in a new country can be difficult. That’s why we conducted an unique campaign, in 17 languages, to welcome them under the slogan ‘In a changing world, expats feel at home right at away’ .

“This reportage gives a clear overview of what the expat life truly looks like in Brussels.”

Verschillende mensen en organisaties droegen bij aan de reportage, waaronder Huawei Brussel, WeLoveBrussels, Ginette Bar, Vote Brussel, de gemeente Elsene, via haar nieuwe Bourgmestre Christos Doulkeridis.

“Ixelles is emblematic of Brussels’ spirit. We are a commune that welcomes more than 100 nationalities from all backgrounds. For me, Ixelles is the ghetto of nobody. Everybody feels welcomed here,”  said Ixelles’ new Bourgmestre.

Stemming Brussel speelde een belangrijke rol bij het overtuigen van niet-Belgen om deel te nemen aan de lokale politiek. Afgelopen oktober 14, 2018 wisten ze duizenden expats te overtuigen om voor de eerste keer te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

"Mythes rond verkiezingen houden aan en mensen worden afgeraden om zich te registreren.

“According to 2013 and 2018 online surveys, the low registration rate is mainly due to the fact that non-Belgians do not receive the correct information in time. And that’s what we tried to change by raising awareness and fighting the myths that prevented non-Belgians from voting,” stressed Thomas Huddleston, Coordinator of Vote Brussels.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending