Verbind je met ons

EU

Verklaring van de Europese Commissie en de hoge vertegenwoordiger ter gelegenheid van #InternationalMigrantsDay2018

DELEN:

gepubliceerd

on

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Migranten op 18 december hebben de Europese Commissie en de Hoge Vertegenwoordiger de volgende verklaring afgelegd: “De geschiedenis van de mensheid is een geschiedenis van migratie. Duizenden jaren lang zijn mensen om verschillende redenen van de ene plaats naar de andere gemigreerd, en dat doen ze nog steeds: Tegenwoordig zijn er wereldwijd 258 miljoen internationale migranten. Op Internationale Migrantendag bevestigt de Europese Unie haar blijvende inzet om de mensenrechten van migranten te beschermen, gevaarlijke irreguliere reizen te voorkomen en in plaats daarvan mogelijkheden te bieden voor legale en veilige routes. Om dit te doen werken we samen met al onze partners over de hele wereld – landen van herkomst, doorvoer en bestemming en internationale organisaties. Migratie vereist mondiale, coöperatieve allianties: geen enkel land kan migratie op eigen kracht aanpakken – noch in Europa, noch elders in de wereld. Dit is de kernboodschap van de Global Compact voor veilige, regelmatige en regelmatige migratie, dat het mondiale raamwerk zal bieden voor het verbeteren van het migratiebeheer. Door samen te werken, in de geest van gedeelde verantwoordelijkheid, kunnen we gezamenlijk migratie van een gemeenschappelijke uitdaging in een gedeelde kans veranderen. De alomvattende aanpak van migratie van de Europese Unie is in dezelfde geest opgebouwd: het aanpakken van de oorzaken van irreguliere migratie; strijd tegen migrantensmokkel en mensenhandel; adequate bescherming te garanderen voor mensen in nood, de Europese buitengrenzen beter te beheren en tegelijkertijd legale migratiekanalen mogelijk te maken. In het belang van ons allemaal."

De volledige verklaring is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending