Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

EU-landen zouden 56% meer vis kunnen vangen als ministers zouden stoppen met overbevissing in Atlantische wateren, zegt #Oceana #AGRIFISH #StopOverfishing #CFPReality

DELEN:

gepubliceerd

on

Uit onderzoek van Oceana blijkt dat Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië de hoogste stijgingen in tonnen vis zouden registreren als de ministers vandaag (2019 december) tijdens een EU-bijeenkomst het wetenschappelijk advies zouden volgen bij het vaststellen van de vangstbeperkingen voor 17.

De EU zou de hoeveelheid visaanvoer vanuit het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en de Noordzee met 56% kunnen verhogen, tot ruim 5 miljoen ton, als morgen De ministerraad keurt vangstbeperkingen goed in overeenstemming met wetenschappelijk advies. Uit een onderzoek van Oceana bleek dat het herstel minder dan tien jaar zou duren, en dat Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië[1], Nederland en Spanje er het meest van zouden profiteren. De ministers staan ​​onder druk nu ze voor het laatste aftellen naar 2020 staan, waarbij in het kader van het gemeenschappelijk visserijbeleid alle totaal toegestane vangsten (TAC's) duurzaam moeten worden vastgesteld.

“Van alle problemen waarmee onze zeeën worden geconfronteerd, is overbevissing een van de gemakkelijkst op te lossen problemen. De EU-ministers beschikken over de wetenschappelijke gegevens die ze nodig hebben en het mandaat om deze op te volgen: ze hoeven alleen maar een besluit te nemen waarbij ze aan de samenleving denken en niet alleen aan de reders”, aldus Lasse Gustavsson, uitvoerend directeur van Oceana Europa.

“Het onderzoek van Oceana laat zien dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Elk bedrijfsplan dat een potentiële groei met dubbele cijfers in minder dan tien jaar negeert, zou ronduit belachelijk zijn. We hopen dat de ministers verder zullen denken dan de termijn die zij dienen ten behoeve van de oceanen en de samenleving”, aldus Gustavsson.

De analyse bouwt voort op de cijfers van de Pakkende gegevens platform, een uitgebreid onderzoek uitgegeven door Oceana over de potentiële economische voordelen van duurzame visserij in de EU. Momenteel worden vier op de tien visbestanden in de Atlantische wateren overbevist, waardoor er minder vis in dit belangrijke visserijgebied aanwezig is dan in voorgaande decennia.

Andere bevindingen over de sociaal-economische voordelen van het beëindigen van de overbevissing in deze EU-wateren zijn onder meer:

  • Het volume van de aanlandingen zou kunnen stijgen van 3.23 miljoen ton naar 5.04 miljoen ton (56% meer).
  • De waarde van de aanlandingen zou kunnen stijgen van 3.42 miljoen euro naar 5.25 miljoen euro (53% meer).
  • Het aantal banen in de visserijsector zou kunnen stijgen van 36,437 naar 49,456 (36% meer).

Het onderzoek van Oceana bestrijkt 81% van de totale aanlandingen van de EU-vissersvloot in de Noordoost-Atlantische wateren, dus de werkelijke stijging zou hoger zijn dan de bovenstaande cijfers.

advertentie
 

Meer informatie: Gezamenlijke NGO-aanbevelingen over vangstmogelijkheden voor 20

#AGRIFISH #StopOverfishing #CFPReality

Facebook: www.facebook.com/oceana.europe Twitter: @oceanaeurope Instagram: oceanaeuropa

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending