Verbind je met ons

EU

Bernd Lucke, lid van het Europees Parlement – ​​#ECJ gaat in tegen de EU-verdragen door monetaire financiering van de #ECB toe te staan

DELEN:

gepubliceerd

on

“Deze uitspraak is beangstigend: het Europese Hof van Justitie staat de Europese Centrale Bank nu expliciet toe om monetaire financiering te verstrekken, op voorwaarde dat dit tijdelijk is. De rechtbank schoot duidelijk voorbij aan haar doelstelling om de ECB te helpen”, waarschuwde Bernd Lucke, lid van het Europees Parlement van de ECR-groep, na een uitspraak van het Hof van Justitie over een zaak die met een groep van bijna 2,000 eisers was aangespannen tegen het opkoopprogramma van obligaties van de ECB.

Hij vervolgde: “In de Europese verdragen is monetaire financiering feitelijk verboden en er is geen mogelijkheid dat dit onder welke omstandigheden dan ook aanvaardbaar zou zijn. De geest van het Verdrag van Maastricht om een ​​gemeenschap van stabiliteit te vormen, wordt in Luxemburg begraven.”

Lucke heeft kritiek geuit op het Hof van Justitie vanwege het verder ondermijnen van de Europese Verdragen: hij heeft betoogd dat het Hof van Justitie geen antwoord geeft op een aantal zeer precieze vragen van zowel het Duitse Federale Constitutionele Hof als de eisers, waaronder ook zijn collega’s Hans-Olaf-Henkel, Joachim Starbatty, Bernd Kölmel en Ulrike Trebesius.

Lucke vervolgde: “Het feit dat sommige vragen van het Federale Constitutionele Hof onbeantwoord blijven, heeft ook positieve kanten. Het betekent dat het Federale Constitutionele Hof in deze zaak zelf moet beslissen. Bovendien heeft zij al duidelijk gemaakt dat zij grote twijfels heeft over de toelaatbaarheid van het ECB-programma. Met name de kwestie van een daaropvolgende verandering in de verdeling van de verliezen ten nadele van de federale begroting is zeer explosief. Gezien de achtergrond van een mogelijk faillissement in een ander land is het volkomen onbegrijpelijk dat het HvJ weigerde een antwoord te geven op dit probleem.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending