Verbind je met ons

Brexit

No-deal #Brexit-verstoring in Britse havens kan tot zes maanden duren - minister

DELEN:

gepubliceerd

on

Een no-deal Brexit zou in sommige havens wel zes maanden verstoring kunnen veroorzaken, waarschuwde een Britse minister vorige week, waarbij hij beloofde voorrang te geven aan farmaceutische producten, aangezien Groot-Brittannië noodplannen ontwikkelt minder dan vier maanden voordat het de EU zal verlaten. schrijven Costas Pitas en Sarah Young.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock schreef in augustus aan farmaceutische bedrijven om ervoor te zorgen dat ze in Groot-Brittannië voor ten minste zes weken aan medicijnen zouden beschikken, maar hij heeft ook gesuggereerd dat een mogelijke verstoring langer zou kunnen duren.

Hancock identificeerde Zuid-Engelse grensovergangen in de havens van Dover en Folkestone als gebieden die bijzonder getroffen zouden kunnen worden.

“Herziene planningsaannames van de verschillende overheden laten zien dat de toegang over de korte zeestraten aanzienlijk zal worden verminderd, gedurende maximaal zes maanden. Dit is echt een worstcasescenario”, zei hij vrijdag in een brief aan de zorgverleners.

Bedrijven in veel sectoren hebben opslagruimte gekocht en voorraden aangelegd om ervoor te zorgen dat ze aan de vraag kunnen voldoen en de productie draaiende kunnen houden voor het geval het probleemloze goederenverkeer van en naar het continent verloren gaat.

“De regering heeft ook afgesproken dat medicijnen en medische producten voorrang krijgen op deze alternatieve routes om ervoor te zorgen dat de stroom van al deze producten na 29 maart 2019 ongehinderd zal doorgaan”, schreef hij.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending