Verbind je met ons

Brexit

Kamerleden activeren een vertrouwensstemming in mei nu de #Brexit nadert

DELEN:

gepubliceerd

on

Kamerleden van de Conservatieve Partij van de Britse premier Theresa May hebben woensdag (12 december) een stemming over het vertrouwen in haar leiderschap teweeggebracht, waardoor de geplande scheiding van het land van de Europese Unie in diepere onzekerheid terecht is gekomen. schrijft Paul Zandle.

Reactie

Eerste Minister Theresa May

'Ik zal die stemming betwisten met alles wat ik heb.

“Een verandering van leiderschap binnen de Conservatieve Partij zou de toekomst van ons land in gevaar brengen en onzekerheid creëren wanneer we ons dat het minst kunnen veroorloven.

“Weken waarin we onszelf uiteenscheuren, zullen alleen maar meer verdeeldheid creëren, net zoals we samen zouden moeten staan ​​om ons land te dienen.”

Oppositievoorzitter van de Labour-partij, Ian Lavery

“De halfbakken Brexit-deal van de premier krijgt niet de steun van haar kabinet, haar partij, parlement of het land.

advertentie

Minister van Financiën Philip Hammond

“De premier heeft sinds de dag dat ze aantrad hard gewerkt in het nationaal belang en zal vanavond bij de stemming mijn volledige steun krijgen. Haar deal betekent dat we de EU op tijd verlaten, terwijl we onze banen en bedrijven beschermen.”

Chief secretaris van het ministerie van Financiën Liz Truss

“Ik steun de premier volledig en geloof dat het volkomen verkeerd zou zijn om nu leiderschapsverkiezingen te houden. Zij is de juiste persoon om de Brexit te realiseren en heeft laten zien dat ze sterk en vastberaden is.”

Pro-EU Conservatief parlementslid Anna Soubry

“Het verwijderen van Theresa May op deze meest kritieke momenten is totaal onverantwoordelijk.”

Milieuminister Michael Gove

“Ik steun de premier voor 100% – en ik dring er bij elk conservatief parlementslid op aan hetzelfde te doen. Ze vecht hard voor ons land en niemand is beter geplaatst om ervoor te zorgen dat we de beslissing van het Britse volk om de EU te verlaten, waarmaken.”

Minister van Internationale Ontwikkeling Penny Mordaunt zei: “De premier heeft mijn volledige steun, niet in de laatste plaats omdat ze altijd heeft gedaan wat volgens haar stellig in het nationale belang is. Ons land heeft ons allemaal nodig om te vechten voor een goede deal en ons voor te bereiden op een no deal-scenario. Alle ogen en handen moeten op deze taak gericht zijn.”

Minister van Werk en Pensioenen Amber Rudd zei: “De premier heeft mijn volledige steun. Op dit kritieke moment moeten we de premier steunen en samenwerken om het vertrek uit de EU en onze binnenlandse agenda te realiseren – ambitieus voor verbeteringen in de levens van mensen en om voort te bouwen op de groei van lonen en banen.”

Voorzitter van de Europese Onderzoeksgroep Jacob Rees-Mogg en vice-voorzitter Steve Baker zeiden: “Het plan van Theresa May zou de regering ten val brengen als het wordt doorgevoerd. Maar onze partij tolereert dit terecht niet. Conservatieven moeten nu een antwoord geven op de vraag of zij steeds dichter bij verkiezingen onder leiding van mevrouw May willen komen. In het nationaal belang moet ze gaan.”

Minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt zei: “Ik steun Theresa May vanavond. Premier zijn is op dit moment de moeilijkste baan die je je kunt voorstellen en het laatste wat het land nodig heeft is een schadelijke en langdurige leiderschapsstrijd. De Brexit zou nooit gemakkelijk worden, maar zij is de beste persoon om ervoor te zorgen dat we op 29 maart daadwerkelijk de EU verlaten.”

Minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid zei: “Het laatste wat ons land nu nodig heeft, zijn verkiezingen voor het leiderschap van de Conservatieve Partij. Zal gezien worden als genotzuchtig en verkeerd. Premier heeft mijn volledige steun en is de beste persoon om ervoor te zorgen dat we de EU op 29 maart verlaten.”

Minister van Volkshuisvesting, Gemeenschappen en Lokaal Bestuur James Brokenshire zei: “Ik steun @theresa_may ten zeerste om door te gaan als leider van @Conservatives en premier. Dit is niet het moment voor deze afleiding en nog meer onzekerheid. We moeten achter de premier staan, in het beste belang van ons land.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending