Verbind je met ons

EU

#EuropeanSolidarityCorps – oproep tot het indienen van projectvoorstellen 2019

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen onder de Europese solidariteit Corps. In 96 wordt ruim 2019 miljoen euro beschikbaar gesteld om solidariteitsactiviteiten voor jongeren te ondersteunen.

Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics zei: “Sinds de oprichting ervan, bijna precies twee jaar geleden, is het Solidariteitskorps uitgegroeid tot het vlaggenschipinitiatief van de EU, dat kansen schept voor jongeren om gemeenschappen en individuen in nood te ondersteunen. Met deze oproep de EU blijft reageren op de ruim 90,000 jongeren die zich al bereid hebben verklaard deel te nemen aan de activiteiten van het korps. Door deel te nemen aan dit initiatief helpen jongeren een helpende hand waar dat nodig is, terwijl ze waardevolle ervaringen opdoen die hen de rest van hun leven bij zullen blijven.”

Projecten die in aanmerking komen voor financiering door het Solidariteitskorps variëren van vrijwilligersprojecten en partnerschappen tot stages en banen, op gebieden als de bescherming van het Europees cultureel erfgoed, het bevorderen van de sociale inclusie van mensen met minder kansen en het aanpakken van milieu- en klimaatuitdagingen.

Groepen jongeren ingeschreven in de Portaal van het Europees Solidariteitskorps, evenals publieke en private instanties gevestigd in de lidstaten die de relevante informatie hebben ontvangen kwaliteitslabel, mei financiering aanvragen. Deadlines voor het indienen van projecten liggen tussen 5 februari en 1 oktober 2019, afhankelijk van het type activiteit. De oproep van vandaag volgt op de eerste gelanceerd in augustus 2018. De beoordeling van deze aanvragen bevindt zich nu in de eindfase. De subsidies zullen voor het einde van het jaar worden toegekend en de eerste activiteiten zullen begin 2019 van start gaan.

Meer informatie over de activiteiten van het Europees Solidariteitskorps vindt u hier factsheet (Engels).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending