Verbind je met ons

EU

30e handelsdialoog tussen de EU en #Taiwan komt overeen om de inspanningen op het gebied van economische en industriële samenwerking te verdiepen

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 4 december zei de Taiwanese viceminister van Economische Zaken Wang Mei-hua en de adjunct-directeur-generaal van DG Handel van de Europese Commissie, Helena König, ontmoetten elkaar voor de 30e economische dialoog tussen Taiwan en de EU.

Tijdens de gesprekken voerden de twee partijen openhartige discussies over de ontwikkeling van mondiaal en bilateraal economisch beleid, het multilaterale handelssysteem van de WTO, quarantaines voor planten en dieren, bescherming van intellectuele eigendomsrechten, medicijnen en medische materialen, technologische handelsbelemmeringen, investeringen, overheidsaankopen , energiebeleid en aanverwante kwesties.

Beide partijen bevestigden dat er echte vooruitgang was geboekt en keken uit naar een verdere verdieping van de samenwerking in de toekomst. De EU is de vijfde handelspartner van Taiwan (na China, ASEAN, de VS en Japan) en de grootste bron van buitenlandse investeringen in het land.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending