Verbind je met ons

Brexit

Het Schotse parlement verwerpt #Brexit-deal

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Schotse parlement heeft het ontwerp van de Brexit-deal van de Britse regering verworpen en een ‘no deal’-Brexit-optie uitgesloten. Na de stemming zei minister van Constitutionele Betrekkingen Michael Russell: “De Brexit-deal van de Britse regering zal Schotland armer maken en ze moeten nu luisteren en handelen naar de overweldigende beslissing van het Schotse parlement om de deal te verwerpen. 

“Ik heb beloofd de EU-terugtrekkingsovereenkomst en de politieke verklaring van de Britse regering aan dit Parlement voor te leggen voordat er in het Lagerhuis over gestemd zou worden, en ik was blij dat ik dat vandaag kon doen met een motie die het resultaat was van een unieke samenwerking tussen partijen .

“In elk gebied van Schotland zullen er bedrijven, organisaties, gemeenschappen, mensen en gezinnen zijn die gedurende een lange periode direct zullen lijden onder deze voorgestelde deal.

“Het Schotse parlement kwam bijeen om te zeggen dat we dit niet kunnen laten gebeuren, en de Britse regering moet nu de beslissende stem respecteren.”

De motie voor debat was: dat het parlement het ermee eens is dat zowel een no deal-uitkomst als de uitkomsten die voortvloeien uit het terugtrekkingsakkoord en de politieke verklaring waarin het kader wordt geschetst voor de toekomstige relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, zoals gepresenteerd aan het Lagerhuis door de premier, schadelijk zou zijn voor Schotland en de naties en regio's van Groot-Brittannië als geheel, en beveelt daarom aan deze te verwerpen en een beter alternatief te zoeken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending