Verbind je met ons

Brexit

#Brexit – Europese Commissie start procedure voor de ondertekening en sluiting van de overeenkomst over de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de goedkeuring door de Europese Raad (artikel 50) op 25 november 2018 van het ontwerpterugtrekkingsakkoord – zoals voltooid op onderhandelaarsniveau op 14 november 2018 – heeft de Europese Commissie twee voorstellen aangenomen voor besluiten van de Raad over de ondertekening en sluiting van de tekst.

Deze voorstellen lanceren het formele proces dat de EU nodig heeft om het terugtrekkingsakkoord te sluiten en de Europese Raad te volgen (artikel 50) conclusies, waarin de Commissie wordt verzocht “de nodige stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat de overeenkomst op 30 maart 2019 in werking kan treden, zodat een ordelijke terugtrekking kan plaatsvinden”.

De Raad moet nu namens de Unie toestemming geven voor de ondertekening van het terugtrekkingsakkoord. Het Europees Parlement moet vervolgens zijn goedkeuring geven voordat het door de Raad wordt afgerond. Om in werking te treden moet het terugtrekkingsakkoord uiteraard ook door het Verenigd Koninkrijk worden geratificeerd, in overeenstemming met zijn eigen grondwettelijke vereisten. De voorstellen zijn beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending