#Carney van Bank of England slaat terug op critici van #Brexit-scenario's

| December 6

Bank of England (BoE) Gouverneur Mark Carney (foto) de projecties van de centrale bank voor de potentieel grote economische impact van de Brexit verdedigd die bepaalde wetgevers boos maakte tegen de plannen van premier Theresa May om de Europese Unie te verlaten, schrijven David Milliken, Huw Jones, Sarah Young en Amy O'Brien.

De BoE zei vorige week dat in het ergste geval, Groot-Brittannië een nog grotere klap kan toebrengen aan zijn economie dan tijdens de wereldwijde financiële crisis.

Carney vertelde dinsdag aan de wetgevers (4 december) dat de scenario's uiteengezet door de BoE het voorbereidende werk weerspiegelden om ervoor te zorgen dat banken en andere geldschieters klaar waren voor de Brexit, en dat het geen prognoses waren die niet op de cuff stonden.

"Er is geen examencrisis. We hebben niet alleen de hele nacht opblijven en een brief geschreven aan het Treasury Committee, "vertelde Carney aan de wetgevers tijdens een hoorzitting in het parlement. "Je vroeg om iets dat we hadden en we brachten het en we gaven het aan jou."

Voormalig BoE-gouverneur Mervyn King nam dinsdag deel aan de kritiek toen hij betreurde dat de centrale bank betrokken was bij wat hij zei een poging was om het land bang te maken voor Brexit.

"Ik vind het jammer dat de Bank of England onnodig betrokken is bij dit project", zei King in een artikel dat op Bloomberg werd gepubliceerd.

Carney benadrukte de scenario's in het slechtste geval waren "gebeurtenissen met een lage waarschijnlijkheid in de context van Brexit", die de centrale bank moest overwegen om ervoor te zorgen dat het Britse banksysteem bestand was tegen Brexit-schokken.

"Wat je moet afleiden van de slechtst denkbare Brexit-scenario's is dat het Britse banksysteem het kapitaal heeft, de liquiditeit afzonderlijk beschrijft, de algehele veerkracht om dat te weerstaan ​​en een deel van de oplossing is, niet het probleem," zei hij.

Nog geen vier maanden voor de Brexit is het onduidelijk of Groot-Brittannië de EU zal verlaten met een transitieovereenkomst om de schok voor de economie glad te strijken.

Mei kwam vorige maand een plan overeen met de EU-leiders, maar het staat diep in de oppositie tegenover het parlement, ook binnen de eigen conservatieve partij van mei. Het plan staat voor een belangrijke stemming op 11 december.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, EU, UK

Reacties zijn gesloten.