Verbind je met ons

EU

#FreeTravelPasses om jongeren Europa te laten ontdekken

DELEN:

gepubliceerd

on

Jongeren kunnen zich vanaf nu tot en met 11 december opnieuw inschrijven voor gratis treinkaartjes, dankzij het Discover EU-initiatief, gesteund door het Europees Parlement.

Ontdek de EU     

Thanks to backing by MEPs, 15,000 18-year-olds enjoyed the chance to travel in the EU by rail earlier this year. An additional 12,000 will now also be able to benefit from the Discover EU initiative, which was first proposed during Parliament’s European Youth Event (EYE) in 2014.

Hoe het zal werken

Ongeveer 12,000 mensen zullen tussen 15 april en 31 oktober 2019 de kans krijgen om per trein door Europa te reizen. Elke Europese burger die op 18 december 31 2018 jaar wordt, kan tot 11 december XNUMX uur CET online kaartjes aanvragen voor de tweede ronde.

Deelnemers kunnen maximaal 30 dagen naar ten minste één buitenland reizen. Het reizen zal voornamelijk per spoor gebeuren, maar ook per bus en veerboot om een ​​ruime toegang te garanderen. Vluchten zijn toegestaan ​​in uitzonderlijke gevallen als er geen andere vorm van vervoer beschikbaar is. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gelden voor mensen die uit afgelegen gebieden of ultraperifere gebieden komen.

Deelnemers met beperkte mobiliteit of speciale behoeften kunnen in aanmerking komen voor extra hulp, bijvoorbeeld ondersteuning bij de kosten voor een begeleider of hond voor mensen met een visuele beperking.

Meer informatie over het initiatief is te vinden op de website Europese Jongeren Site.

advertentie

Steun van het parlement

Het Parlement is een groot voorstander geweest van het idee van gratis treinkaartjes voor 18-jarige Europeanen, waarbij drie resoluties werden aangenomen die het initiatief steunden.

De leden van het Europees Parlement zijn van mening dat het initiatief jongeren in staat zal stellen de diversiteit van Europa te ervaren, elkaar beter te begrijpen en meer over Europa te leren. Ze verwachten dat het aanmoedigen van jonge EU-burgers om in de EU te reizen en mensen uit andere landen te ontmoeten de Europese identiteit zal bevorderen en de gemeenschappelijke EU-waarden zal versterken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending