Verbind je met ons

EU

De Commissie verwelkomt de vooruitgang die is geboekt bij de goedkeuring van het volgende #EUResearchInnovationBudget

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie verwelkomt de gedeeltelijke algemene aanpak bereikt door de Raad over het volgende EU-financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie Horizon Europe, dat loopt van 2021 tot 2027. In juni van dit jaar stelde de Commissie het meest ambitieuze onderzoeks- en innovatieprogramma ooit voor, met een budget van 100 miljard euro.

Horizon Europa bouwt voort op de resultaten en het succes van het vorige onderzoeks- en innovatieprogramma (Horizon 2020) en houdt de EU in de voorhoede van wereldwijd onderzoek en innovatie.

Carlos Moedas, commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie: "Horizon 2020 is een van de grootste succesverhalen van de EU. Het nieuwe programma Horizon Europa mikt zelfs nog hoger. voor nog meer baanbrekende innovatie. Ik nodig de medewetgevers uit om besprekingen aan te gaan om onverwijld tot een gemeenschappelijk standpunt te komen."

Het akkoord heeft nog geen betrekking op de budgettaire aspecten, aangezien de definitieve bedragen zullen afhangen van het akkoord dat wordt bereikt over de totale EU-begroting voor 2021 tot 2027. Een aantal andere kwesties van horizontale aard zijn eveneens terzijde geschoven in afwachting van vooruitgang in gerelateerde dossiers zoals InvestEU of structuurfondsen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending