Verbind je met ons

EU

De EU keurt de uitbetaling van € 500 miljoen aan macrofinanciële bijstand aan #Oekraïne goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft namens de EU de uitbetaling van de eerste 500 miljoen euro van de nieuwe begroting goedgekeurd. Programma voor macrofinanciële bijstand (MFA) aan Oekraïne.

Met deze uitbetaling zal de totale macrofinanciële bijstand die de EU sinds 2014 aan Oekraïne heeft verleend 3.3 miljard euro bedragen, het grootste bedrag van dergelijke bijstand dat aan enig niet-EU-land is gericht. In het kader van het nieuwe MFB-programma dat in juli 2018 door het Europees Parlement en de Raad is goedgekeurd, is tot 1 miljard euro beschikbaar voor Oekraïne.

Het programma helpt Oekraïne zijn financieringsbehoeften te dekken en ondersteunt de uitvoering van een brede structurele hervormingsagenda.

Valdis Dombrovskis, vicevoorzitter van de Commissie Euro en Sociale Dialoog, Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarktenunie, zei: “De Europese Unie heeft Oekraïne voortdurend politieke en financiële steun verleend. Het besluit van de Europese Commissie over de uitbetaling komt op een cruciaal moment waarop Oekraïne en zijn bevolking geconfronteerd worden met een nieuwe agressie van Rusland en solidariteit nodig hebben van internationale partners. Dergelijk agressief gedrag is in het huidige Europa niet acceptabel.”

Commissaris voor Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douane, Pierre Moscovici, voegde hieraan toe: “Oekraïne heeft voldaan aan de beleidsverplichtingen die met de EU zijn overeengekomen voor de vrijgave van de eerste betaling in het kader van het macrofinanciële bijstandsprogramma. Dit is een belangrijk en bemoedigend signaal dat Oekraïne hervormingen blijft doorvoeren, ondanks het huidige veiligheidsklimaat en de komende verkiezingscyclus.”

Een persbericht is beschikbaar hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending