Verbind je met ons

EU

#OnlineShopping in de hele EU wordt makkelijker vanaf 3 december

DELEN:

gepubliceerd

on

Presentatie door de EC van het e-commercepakket Consumenten in de EU laten een groeiende vraag zien naar grensoverschrijdend online winkelen 

Vanaf 3 december kunnen Europeanen online winkelen zonder ongerechtvaardigde geoblocking, waar ze zich ook in de EU bevinden.

Consumenten zullen ruimere en gemakkelijkere grensoverschrijdende toegang krijgen tot producten, hotelboekingen, autoverhuur, muziekfestivals of kaartjes voor pretparken in de EU, onder nieuwe regels die ongerechtvaardigde geoblocking aanpakken. De wetgeving die in februari 2018 door het Europees Parlement is goedgekeurd, wordt vanaf maandag 3 december van toepassing.

Róża Thun (EVP, PL), die deze wetgeving door het Parlement loodste, zei: “Dit is weer een stap voorwaarts in het creëren van een echte interne markt waar alle consumenten gelijk worden behandeld. Als we producten in het buitenland kopen, hebben we nu allemaal het recht om als lokale consumenten te worden behandeld.

“We can no longer be denied access to the sale of goods and provision of some services. Sometimes we might need to arrange for a parcel to be delivered with another delivery service provider, because the seller is not delivering the product to our country. However, the seller can no longer say to us: ‘I’m not selling this product to you because of your nationality, place of residence or location.’

“Europe needs concrete solutions for all of its citizens. We need a European single market with no borders and no barriers. The European Parliament negotiated hard with member states for this deal to apply already from the beginning of December, so that Europeans can benefit from a larger choice when doing their Christmas shopping.

“After roaming, after portability, I am really proud that, in cooperation with the European Commission, we managed to find a solution to the problem of geo-blocking. This will serve millions of citizens”.

Achtergrond
Volgens 63% van de websites kunnen klanten niet in een ander EU-land kopen bevindingen van een door de Commissie uitgevoerde “mystery shopping”-studie. Voor materiële goederen was geoblocking het hoogst voor elektrische huishoudelijke apparaten (86%), terwijl voor diensten online reserveringen van de offline vrijetijdssector, zoals kaartjes voor sportevenementen (40%), het meest onderworpen waren aan geoblocking.

advertentie

EU-consumenten laten zien groeiende vraag naar grensoverschrijdend online winkelen. In de afgelopen tien jaar is het aandeel Europeanen dat online koopt bijna verdubbeld.

Gepresenteerd als onderdeel van de Digitale Eengemaakte Markt, de regelgeving om een ​​einde te maken aan ongerechtvaardigde geoblocking was samen met wetgeving inzake grensoverschrijdende pakketbezorgdiensten, goedgekeurd in de Tweede Kamer in maart en van toepassing sinds 22 mei 2018, en law to strengthen enforcement of consumers’ rights, goedgekeurd in november 2017 en van toepassing vanaf 17 januari 2020.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending