Verbind je met ons

EU

Ook het MKB krijgt geld uit het #EuropeanGlobalizationFund

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Parliament’s Employment and Social Affairs Committee has adopted changes to the European Globalization Adjustment Fund (EGF) from 2021 onwards.

Een van de belangrijkste veranderingen van de nieuwe versie van dit fonds is dat het mkb ervan kan profiteren. “Vanaf nu kunnen lidstaten steun aanvragen bij een herstructurering van minstens 200 werknemers. Vroeger was de minimumdrempel 500 werknemers. Ik heb een sterk gevoel voor deze verandering, omdat deze zeer relevant is voor het mkb. Hoe meer werknemers profiteren van de steun van het fonds, hoe meer we kunnen proberen sociale gevolgen voor gezinnen te vermijden”, verklaarde Tom Vandenkendelaere MEP, EVP-schaduwrapporteur.

Met een budget van € 1.57 miljard voor de periode 2021-2027 zal dit fonds ondersteuning bieden aan mensen die hun baan verliezen als gevolg van grote structurele veranderingen als gevolg van globalisering, inclusief gevallen waarin herstructureringen plaatsvinden als gevolg van automatisering, digitalisering of de overgang naar een koolstofarme economie.

“De wereld verandert snel, zowel grote bedrijven als het MKB zijn meer en meer onderhevig aan grote herstructureringen. Het was absoluut noodzakelijk om rekening te houden met een groot aantal redenen waarom een ​​lidstaat het fonds kan aanvragen”, legt Vandenkendelaere uit.

In de praktijk vormt het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering een aanvulling op nationale maatregelen om ontslagen werknemers te re-integreren door hen hulp te bieden via loopbaanadvies, onderwijs, opleiding en omscholing, ondernemerschap en het opzetten van bedrijven.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending