Verbind je met ons

EU

Het #StructureleReformSupportProgramme van de Commissie levert doelstellingen op

DELEN:

gepubliceerd

on

Het eerste jaarlijkse monitoringrapport over de uitvoering van het steunprogramma voor structurele hervormingen is vrijgegeven. In 2017 werden 159 verzoeken uit 16 lidstaten geselecteerd voor financiering in het kader van het programma.

Uit het jaarlijkse monitoringrapport van 2017 blijkt dat het programma aanzienlijk kan bijdragen aan de inspanningen van de autoriteiten van de lidstaten om structurele zwakheden in het ontwerp en de implementatie van hervormingen te identificeren en te overwinnen.

Euro en sociale dialoog, financiële stabiliteit, financiële diensten en kapitaalmarktenunie Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis (afgebeeld) zei: "De jaarlijkse groeianalyse, die vandaag door het college is aangenomen, onderstreept dat groeibevorderende hervormingen een topprioriteit voor de EU blijven. Via het steunprogramma voor structurele hervormingen ondersteunt de Commissie de hervormingsinitiatieven van de lidstaten en stelt zij hen in staat de beste resultaten te delen oefenen en leren van elkaars ervaringen.”

De Steunprogramma voor structurele hervormingen is in mei 2017 in werking getreden en heeft een budget van € 222.8 miljoen tot 2020. Het programma is op hun verzoek beschikbaar voor alle lidstaten en biedt expertise op maat over de praktische aspecten van hervormingen. Het eerste monitoringrapport van het programma is beschikbaar hier.

Het programma wordt beheerd door de Structurele hervormingen ondersteuning Service dat de lidstaten ondersteunt bij de voorbereiding, het ontwerp en de implementatie van groeibevorderende hervormingen. Sinds 2015 heeft de dienst, via het Steunprogramma voor structurele hervormingen of andere bronnen, deelgenomen aan bijna 500 technische ondersteuningsprojecten in 25 lidstaten.

Er is een overzicht beschikbaar van de drie jaar dat de Ondersteuningsdienst voor structurele hervormingen bestaat hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending