Verbind je met ons

EU

De Commissie verwelkomt overeenstemming over het #ForeignInvestment Screening Framework

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement, de Raad en de Commissie hebben een politiek akkoord bereikt over een EU-kader voor de screening van buitenlandse directe investeringen. Het overeengekomen pakket zal ervoor zorgen dat de EU en haar lidstaten zijn toegerust om hun essentiële belangen te beschermen en tegelijkertijd een van de meest open investeringsregimes ter wereld te behouden.

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker (afgebeeld) said: “Europe must always defend its strategic interests and that is precisely what this new framework will help us to do. This is what I mean when I say that we are not naïve free traders.”

Trade Commissioner Cecilia Malmström said: “This is an important milestone in the process we initiated only a year ago to protect critical technology and infrastructure in Europe. In an increasingly interconnected and interdependent world, we need means to protect our collective security while keeping Europe open for business. I count on the European Parliament and Member States to swiftly approve the investment screening mechanisms agreed today.”

Het nieuwe Europese raamwerk voor de screening van buitenlandse directe investeringen creëert een samenwerkingsmechanisme waarin de lidstaten en de Commissie informatie kunnen uitwisselen en specifieke zorgen kunnen uiten; stelt de Commissie in staat adviezen uit te brengen in zaken die meerdere lidstaten betreffen, of een project dat van belang is voor de hele EU; moedigt het delen van ervaringen, best practices en informatie over beleggingstrends aan.

The new framework will not affect the member states’ ability to maintain their existing review mechanisms. The two co-legislators have now to give the final greenlight to the proposal so that it can enter into force.

Voor meer informatie, zie volledig persbericht.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending