Verbind je met ons

EU

#SecurityUnion - Versterkt #SchengenInformationSystem aangenomen

DELEN:

gepubliceerd

on


De Raad heeft het voorstel van de Commissie aangenomen om het Schengeninformatiesysteem (SIS) te versterken, het meest gebruikte systeem voor het delen van informatie in Europa op het gebied van migratie, veiligheid en grensbeheer. A politieke prioriteit voor 2018-2019 Het versterkte SIS is een sleutelelement voor de toekomstige interoperabiliteit van de EU-informatiesystemen en zal grenswachten en politie helpen gevaarlijke criminelen en terroristen beter op te sporen.

Commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap, Dimitris Avramopoulos, was ingenomen met de goedkeuring en zei: "Het Schengeninformatiesysteem vormt de kern van Schengen en waarborgt het vrije verkeer van mensen binnen het gebied, maar beschermt ook onze burgers tegen degenen die daar misbruik van willen maken. Het systeem draait 24 uur per dag, 7 dagen per week, en zodra het interoperabel wordt met onze andere migratie- en veiligheidssystemen, zal het grenswachten en politie nog meer helpen gevaarlijke criminelen en terroristen te identificeren en te voorkomen dat ze het Schengengebied binnenkomen. weer een stap voorwaarts in het daadwerkelijk verwezenlijken van het fundamentele recht van onze burgers om zich veilig te voelen waar zij wonen, werken en reizen, en zo een Europa tot stand te brengen dat beschermt.”

Commissaris voor de Veiligheidsunie, Julian King, zei: “Van het voorkomen van terreuraanslagen tot vermiste kinderen, het SIS is het middelpunt van de informatie-uitwisseling in de EU, met meer dan 200,000 opgespoorde criminelen en 50,000 arrestaties, wat het belang ervan voor de grensoverschrijdende veiligheidssamenwerking onderstreept. Ik verwelkom de goedkeuring vandaag van een versterkt mandaat om het SIS nog effectiever te maken. Dit is des te belangrijker gezien de cruciale rol die het zal spelen in onze inspanningen om al onze informatiesystemen goed interoperabel te maken.”

Meer informatie is beschikbaar in de persbericht en factsheet (Engels) over het Schengeninformatiesysteem (SIS).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending