Verbind je met ons

EU

#European Solidarity Corps bekroond in Wenen met 2018 'Innovation in Politics'-prijs

DELEN:

gepubliceerd

on

Op zaterdag 17 november ontving het Europees Solidariteitskorps de prijs 'Innovatie in de politiek' in de categorie 'Beschaving', uitgereikt door de Innovatie in Politiek Instituut in Wenen. Bij zijn verwelkoming van de prijs zei voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker: "Ik ben zeer vereerd en dankbaar voor deze prijs.

“Maar het Europees Solidariteitskorps zou niet zijn wat het nu is, zonder de toewijding van al die jonge mensen die er deel van uitmaken. Bijna 90,000 jongeren hebben zich geregistreerd en ruim 10,000 doen er in de hele EU aan mee. Daarom wil ik vooral deze mensen bedanken jongeren – zij die kinderen steunen, het milieu beschermen, de zieken steunen, zich inzetten voor vluchtelingen of helpen na natuurrampen – voor het bouwen van culturele bruggen en het creëren van een Europa van solidariteit."

De Innovatie in de politiek Awards werden vorig jaar voor het eerst gelanceerd en zijn bedoeld om politiek werk te eren dat de levens van Europeanen verbetert. De winnaars in elk van de 8 categorieën zijn gekozen door een jury van 1,053 burgers uit heel Europa. Het Europees Solidariteitskorps werd in 2016 gelanceerd. Sindsdien hebben bijna 90,000 jongeren zich geregistreerd om deel te nemen aan een van de activiteiten ervan.

Meer informatie over het Europees Solidariteitskorps is beschikbaar hier. De videoboodschap van voorzitter Juncker is te bekijken hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending