Verbind je met ons

EU

Europese Commissie publiceert vacature voor toekomstige #EuropeanChiefProsecutor of #EuropeanPublicProsecutorsOffice

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een oproep tot kandidaatstelling gepubliceerd voor de functie van Europees hoofdaanklager bij de Europese Commissie Europees Openbaar Ministerie. De geselecteerde kandidaat zal de eerste Europese hoofdaanklager ooit zijn die leiding zal geven aan het onafhankelijke Openbaar Ministerie van de EU, dat belast is met het onderzoeken, vervolgen en voor de rechter brengen van misdaden tegen de EU-begroting, zoals fraude, corruptie of ernstige grensoverschrijdende BTW-fraude.

Het Europees Openbaar Ministerie zal eind 2020 volledig operationeel zijn. De selectiecriteria omvatten onder meer ten minste vijftien jaar beroepservaring als actief lid van het openbaar ministerie of de rechterlijke macht en ten minste vijf jaar ervaring als openbare aanklager die verantwoordelijk is voor onderzoek en vervolging van financiële misdrijven in een lidstaat. Een selectiepanel zal de kandidaten voor de functie van toekomstige Europese hoofdaanklager beoordelen en hun beoordeling voorleggen aan het Europees Parlement en de Raad, die in onderlinge overeenstemming de Europese hoofdaanklager zullen benoemen. De functie zal gevestigd zijn in Luxemburg.

De vacature staat open tot 14 december 2018 hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending