Verbind je met ons

EU

Europarlementsleden beperken de prijzen van oproepen binnen de EU en keuren #EmergencyAlertSystem goed

DELEN:

gepubliceerd

on

De leden van het Europees Parlement hebben het telecompakket goedgekeurd dat gesprekken binnen de EU aan banden legt, supersnelle 5G-netwerken tegen 2020 mogelijk maakt en een waarschuwingssysteem voor noodsituaties creëert.

Het Europees Parlement bevestigde in de plenaire vergadering het voorlopige akkoord dat in juni met de Raad van Ministers was bereikt over het Europees Wetboek voor Elektronische Communicatie (EECC) met 584 stemmen tegen, 42 en 50 onthoudingen, en het Orgaan van Europese regelgevende instanties voor elektronische communicatie (BEREC) met 590 stemmen. tot 63 en 23 onthoudingen.

De nieuwe regels zullen burgers hogesnelheidsconnectiviteit bieden en gesprekken binnen de EU veilig en betaalbaar maken, terwijl ze telecomexploitanten de nodige voorspelbaarheid bieden om investeringen in snel internet te stimuleren.

Lagere prijzen, hogere snelheid en betere beveiliging voor smartphonegebruikers

De Roam Like at Home Het beleid heeft in 2017 een einde gemaakt aan de roamingkosten. De nieuwe wetgeving beperkt bellen naar een ander EU-land vanaf 19 mei 15 tot 2019 cent en tot zes cent voor sms-berichten, waardoor het voor iedereen betaalbaar wordt om in contact te blijven met dierbaren in andere EU-lidstaten.

Het beschermt ook smartphonegebruikers beter, inclusief gebruikers van webgebaseerde diensten (Skype, WhatsApp, enz.) en versterkt de beveiligingsvereisten, inclusief encryptie. Het introduceert het recht om een ​​telefoonnummer te behouden tot een maand nadat een contract is beëindigd en het recht op terugbetaling van ongebruikt prepaidtegoed bij contractbeëindiging, evenals compensatie in geval van vertraging bij of misbruik van de overstap.

Ten slotte zullen de lidstaten de uitrol van 5G moeten faciliteren, door tegen 2020 geschikt spectrum beschikbaar te stellen, om de doelstelling van de EU 5G-routekaart om tegen 5 in ten minste één grote stad in elk EU-land een 2020G-netwerk te hebben.”

advertentie

Een 'omgekeerde 112'

Als er sprake is van een grote noodsituatie of ramp, moeten getroffen burgers worden gewaarschuwd via sms of mobiele apps. De lidstaten hebben na de inwerkingtreding van de richtlijn 42 maanden de tijd om het systeem in te voeren.

Meer voorspelbaarheid voor telecomoperatoren

Om het noodzakelijke investeringsniveau in infrastructuur en 5G-netwerken te bereiken om aan de connectiviteitsbehoeften te voldoen, biedt de nieuwe wetgeving een betere voorspelbaarheid van investeringen en bevordert zij de risico- en kostendeling tussen telecomoperatoren.

Pilar del Castillo Vera (EVP, ES) zei: “De Code geeft operators een voorspelbaarder investeringsklimaat, wat cruciaal is voor de ontwikkeling van 5G-communicatie.”

Dita Charanzová (ALDE, CZ) voegde hieraan toe: “Goedkopere telefoongesprekken zijn een overwinning voor alle EU-burgers en de Code biedt meer bescherming voor alle EU-consumenten.”

Evžen Tošenovský (ECR, CZ) voegde hieraan toe: "De nieuwe regels voor Berec zullen het in staat stellen de nieuwe verantwoordelijkheden op zich te nemen die het door de nieuwe telecomregels is toevertrouwd."

Volgende stappen

Na de definitieve goedkeuring door de Raad hebben de lidstaten twee jaar de tijd om nationale wetgeving aan te nemen om de richtlijn ten uitvoer te leggen. Prijsplafonds worden van kracht op 15 mei 2019.

Meer informatie 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending