Verbind je met ons

Brexit

President Tajani over #Brexit-akkoord

DELEN:

gepubliceerd

on

“Brexit gaat vooral over mensen. Het gaat om de rechten van onze burgers, het bewaren van de vrede in Noord-Ierland en het veiligstellen van banen die getroffen zijn door het vertrek van Groot-Brittannië”, zei voorzitter Antonio Tajani van het Europees Parlement, na de debriefing van Brexit-hoofdonderhandelaar Michel Barnier over het Brexit-akkoord op de Conferentie van voorzitters.

“Wij geloven in democratie en respecteren de beslissing van het Britse volk. De tekst waarover de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk overeenstemming hebben bereikt, is de eerste stap op een lange weg. Niettemin ben ik optimistisch dat dit de weg zal effenen voor een nauwe toekomstige relatie tussen de EU en Groot-Brittannië. Zoals ik altijd heb gezegd: Groot-Brittannië verlaat de Europese Unie, en niet Europa”, aldus Tajani.

“Ik wil Michel Barnier bedanken voor zijn onvermoeibare werk en de geest van samenwerking die ten grondslag ligt aan de relatie tussen ons. Ik wil ook graag mijn waardering uitspreken voor de essentiële inbreng van de Brexit-stuurgroep van het Europees Parlement.

“Deze overeenkomst zou moeten weerspiegelen dat elk resultaat inferieur zal zijn aan een volledig lidmaatschap, terwijl de belangen en de rechten van de burgers van de EU27 veiliggesteld zullen worden. Het laat zien waar de Europese Unie voor staat: solidariteit en eenheid onder haar leden.

“Ik wil ook duidelijk maken dat dit nog maar het begin is van een nieuwe fase. Het Europees Parlement zal worden opgeroepen om de overeenkomst goed te keuren en zal daarom de ontwikkelingen nauwgezet blijven onderzoeken, om ervoor te zorgen dat onze rode lijnen worden nageleefd”, besluit president Tajani.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending