Verbind je met ons

EU

#5G - Nieuwe EU-regels om #GoedkopereOproepen en #FasterConnections te garanderen

DELEN:

gepubliceerd

on

Close-up van een 5G-modus op het display van de smartphone. ©AP images/Europese Unie-EP     

Bellen naar andere EU-landen zal binnenkort goedkoper zijn, terwijl telecombedrijven zullen profiteren van duidelijkere regels voor langetermijninvesteringen in netwerkinfrastructuur onder de nieuwe EU-regels.

Goedkopere en snellere diensten

Op 14 november zullen de Europarlementariërs stemmen over het telecompakket, dat tot doel heeft om vanaf 19 mei 15 het bellen tussen EU-landen te beperken tot 2019 cent per minuut en het sms'en tot 5 cent. De regels zijn ook bedoeld om de investeringen te stimuleren die nodig zijn om 2020G-connectiviteit beschikbaar te maken in de wereld. Europese steden tegen XNUMX, waardoor telecomdiensten veel sneller zouden worden.

Spaans EVP-lid Pilar del Castillo, het EP-lid dat verantwoordelijk is voor het doorsturen van de nieuwe regels door het Parlement, zei dat de wetgeving webgebaseerde diensten zoals Skype en Whatsapp "transparanter en betrouwbaarder voor Europeanen" zou maken.

“Sinds de laatste evaluatie in 2009 is de markt voor elektronische-communicatiediensten dramatisch veranderd”, zegt ze. “Er zijn nieuwe spelers ontstaan ​​als gevolg van het feit dat consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk zijn van data- en internettoegangsdiensten. Met nieuwe regels moderniseren we het raamwerk, door deze nieuwe spelers onder het toepassingsgebied ervan te betrekken."

Betere diensten

De regels zijn bedoeld om gebruikers beter te beschermen. Bijvoorbeeld door het voor hen makkelijker te maken om van operator te wisselen en een vergoeding te ontvangen als er problemen zijn. Daarnaast zijn er ook maatregelen om investeringen in netwerken met zeer hoge capaciteit te stimuleren en mobiele connectiviteit en 5G te stimuleren.

advertentie

Del Castillo Vera zei dat er een groeiende vraag was naar hoogwaardige, snelle en veilige connectiviteit. Voorbeelden hiervan zijn onderwijs, onderzoek en mHealth, een gezondheidszorgpraktijk die wordt ondersteund door mobiele apparaten.

Noodwaarschuwingen op uw telefoon

Het pakket omvat ook een verplicht 112-waarschuwingssysteem om mensen per sms te waarschuwen bij dreigende grote noodsituaties en rampen, zoals een terroristische aanslag of een natuurramp.

Voor meer informatie over het telecompakket, lees de persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending