Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

#StateAid - Commissie stemt in met verlenging van Nederlandse steunregeling voor #MaritimeTransport

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels de verlenging goedgekeurd van een regeling ter ondersteuning van de zeevervoersector in Nederland. In het kader van de regeling kunnen bedrijven die zeevarenden in dienst hebben aan boord van door wind aangedreven commerciële cruiseschepen profiteren van een verlaging van de inkomstenbelasting en socialezekerheidsbijdragen. Nederland heeft er ook mee ingestemd om de voordelen van de regeling uit te breiden tot alle schepen die de vlag voeren van een lidstaat van de EU of de Europese Economische Ruimte (EER).

Dit is in overeenstemming met de interpretatie van de Commissie van de Richtsnoeren inzake staatssteun voor het zeevervoer. De Commissie concludeerde dat de regeling, die loopt tot eind 2022, in overeenstemming is met deze richtsnoeren omdat zij zal bijdragen aan het concurrentievermogen van de maritieme vervoerssector in de EU, terwijl de werkgelegenheid wordt behouden en een gelijk speelveld wordt gewaarborgd.

Meer informatie zal beschikbaar zijn op de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder het zaaknummer SA.46727.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending