Verbind je met ons

EU

'Rebel' #PrinceCharles zou de monarchie in gevaar kunnen brengen, zegt de auteur

DELEN:

gepubliceerd

on

Prins Charles, de ‘rebellen’-erfgenaam van de Britse troon, zal een strijd moeten voeren om de Britten voor zich te winnen en zou zelfs de monarchie in gevaar kunnen brengen als hij zijn sterke opvattingen niet tempert wanneer hij uiteindelijk koning wordt, zegt een koninklijke biograaf: schrijft Michael Holden.
Charles, die volgende week 70 wordt, zal de oudste monarch zijn die gekroond wordt als hij eindelijk zijn 92-jarige moeder, koningin Elizabeth, opvolgt.

Tom Bower, wiens onbevoegde Rebellen Prins In de biografie van Charles die eerder dit jaar werd gepubliceerd, stond dat de prins intelligent, vriendelijk en gevoelig was, maar ook egoïstisch, ondankbaar en een liefhebber van luxe, wiens koppige karakter de instelling zelf in gevaar zou kunnen brengen.

“Ik denk dat Charles zijn uiterste best zal doen om een ​​goede koning te zijn”, zei Bower, die zichzelf omschrijft als een toegewijde monarchist, tegen Reuters. “De vraag zal zijn hoe hij zich gedraagt, of hij veel van de kwaliteiten die hij de afgelopen twintig, dertig jaar heeft laten zien, in de steek laat.

“Ik geloof echt dat de koningin en (haar man) prins Philip dankbaar zijn geweest dat ze zo lang hebben kunnen leven om te voorkomen dat hun zoon de monarch zou worden, omdat hij dat in gevaar zou hebben gebracht.”

Dergelijke kritische portretten van de prins zijn niet nieuw. Sinds de publieke mislukking van zijn huwelijk met prinses Diana in de jaren negentig zijn zijn levensstijl en opvattingen over kwesties als klimaatverandering, religie, alternatieve geneeswijzen en architectuur vaak ongunstig behandeld.

“Als tiener kan ik me nog goed herinneren dat ik diep onder de indruk was van deze verschrikkelijk buitensporige sloopklus die op elk aspect van het leven werd uitgevoerd”, zei Charles in een schriftelijke reactie op Vanity Fair magazine voor een interview dat deze maand werd gepubliceerd.

“Door mijn hoofd boven de grond te steken bij al deze kwesties, en te proberen mensen te herinneren aan hun lange termijn, tijdloze relevantie voor onze menselijke ervaring – laat staan ​​proberen er iets aan te doen – kwam ik in conflict met de conventionele visie die , zoals ik ontdekte, is niet bepaald de meest prettige situatie om te vinden.”

Bower, wiens biografie was gebaseerd op interviews met 120 mensen, waaronder sommigen die nauw voor het koningshuis werkten, zei dat de prins zich inzet voor kwesties als het milieu, maar iemand was die niet tegen kritiek kon.

"Hij wil heel graag anderen bekritiseren, maar kan degenen die hem uitdagen niet tolereren", zei Bower.

advertentie

“Hij is iemand die gedreven is, die ongetwijfeld het goede wil doen, maar niet begrijpt dat de gevolgen van veel van zijn daden veel problemen veroorzaken en hij houdt er niet van om te horen dat hij misschien iets verkeerd doet. ”

Voormalige assistenten die nauw met Charles hebben samengewerkt, zeggen dat veel van de verhalen in Bowers boek simpelweg niet waar zijn. De prins zelf heeft een verhaal dat hij met zijn eigen wc-bril reist, van de hand gewezen.

“Ik kan begrijpen waarom critici … negatief zullen schrijven, maar het enige wat ze doen is een facet van hem nemen en het zo negatief mogelijk maken”, aldus een voormalige naaste assistent van vele jaren, die zichzelf omschreef als een grote fan van Charles, vertelde Reuters.

"Het is niet zo'n tegenstrijdigheid dat mensen deze polaire opvattingen over hem hebben, want ergens in het midden zit de echte man."

Aanhangers van de prins zeggen dat zijn tegenstanders vaak degenen zijn die overdreven grieven uiten.

“Dat weerspiegelt zich in het feit dat Charles deze mensen een klacht heeft bezorgd,” zei Bower. 'Je vindt geen mensen die grieven uiten tegen de koningin.'

Hoewel de koningin een verenigende factor was, zei hij: ‘Charles doet het tegenovergestelde. Hij verdeelt de natie tussen degenen die hem wel en niet leuk vinden, hij verdeelt zijn eigen hofhouding, hij creëert vijandigheid wanneer hij harmonie creëert en dat is zijn eigenschap.”

Bower zei dat Charles in opstand was gekomen tegen zijn ouders en dat de ondergang van zijn relatie met Diana en de romance met zijn tweede vrouw Camilla deel uitmaakten van die rebellie.

"Hij heeft een kijk op de wereld en hij wil zijn kijk op die wereld opleggen, dus hij wil zich in geen enkel opzicht aan de verwachtingen conformeren, dus dat maakt hem tot een rebel", zei hij.

“Ik denk dat als hij een rebellenkoning is, de monarchie in gevaar zal zijn en ik denk dat dat het grote probleem is waarmee we worden geconfronteerd.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending