Verbind je met ons

EU

#EuropeanCitizensInitiative – Commissie registreert 'Verplichte voedseletikettering, niet-vegetarisch/vegetarisch/veganistisch' initiatief'

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft besloten een Europees burgerinitiatief te registreren met de titel 'Verplichte etikettering van levensmiddelen, niet-vegetarisch/vegetarisch/veganistisch'. Het initiatief stelt het volgende: 'Vegetariërs en veganisten hebben in de hele EU moeite om geschikt voedsel te identificeren. We moeten de ingrediëntenlijst van een voedingsproduct bestuderen om te bepalen of het geschikt is om te kopen, met een hyperbewustzijn van dubbelzinnige ingrediënten die plantaardig of dierlijk kunnen zijn.' De organisatoren roepen de Europese Commissie op om verplichte etiketten met afbeeldingen op alle voedingsproducten voor te stellen, die aangeven of ze niet-vegetarisch, vegetarisch of veganistisch zijn. Het besluit van de Commissie om het initiatief te registreren heeft alleen betrekking op de juridische ontvankelijkheid van het voorstel. De Commissie heeft de stof in dit stadium nog niet geanalyseerd. De registratie van dit initiatief zal plaatsvinden op 12 november 2018, waarmee een een jaar durend proces van het verzamelen van steunhandtekeningen door de organisatoren wordt gestart. Mocht het initiatief binnen een jaar een miljoen steunbetuigingen ontvangen uit ten minste zeven verschillende lidstaten, dan zal de Commissie binnen drie maanden moeten reageren. Meer informatie vindt u in het persbericht hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending