Kleinere fabrieken in het VK verwachten een dip in de uitvoer vóór #Brexit - #CBI

| November 8, 2018

Kleinere Britse fabrikanten verwachten dat hun output voor het eerst in zeven jaar gedurende de komende drie maanden zal dalen, gekwetst door het inzakken van orderboeken voor Brexit, een industrie-enquête bleek op woensdag (7 november), schrijft Andy Bruce.

Binnenlandse orders zijn afgevlakt en fabrikanten hebben hun investeringsplannen overgenomen, blijkt uit het driemaandelijkse onderzoek van het midden- en kleinbedrijf (MKB) van de Confederation of British Industry (CBI).

Het rapport draagt ​​bij aan een reeks downbeat-signalen van fabrikanten voorafgaand aan de Brexit, nu in minder dan vijf maanden.

Premier Theresa May wordt geconfronteerd met oppositie tegen haar Brexit-plan vanuit haar eigen conservatieve partij en is er tot nu toe ook niet in geslaagd om overeenstemming te bereiken met andere EU-leiders en vreesde dat Groot-Brittannië de EU zou kunnen verlaten zonder een overgangsovereenkomst.

"MKB-fabrikanten voelen duidelijk de druk: zowel door een zachter mondiaal economisch momentum, weerspiegeld in een afname van exportorders, als door Brexit-onzekerheid die investeringsplannen hard bijt," zei CBI-econoom Alpesh Paleja.

Het optimisme over de exportvooruitzichten voor het komende jaar zakte naar het zwakste niveau sinds 2009 april, tijdens de laatste recessie van Groot-Brittannië.

"(A) aanzienlijk terugschroeven van geplande kapitaaluitgaven is verder bewijs dat de onzekerheid over de Brexit de plannen van bedrijven om te groeien en te innoveren echt verliest", zei Paleja.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Bedrijf, EU, Manufacturing, UK

Reacties zijn gesloten.