Kleinere fabrieken in het VK verwachten een dip in de uitvoer vóór #Brexit - #CBI

| November 8, 2018

Kleinere Britse fabrikanten verwachten dat hun productie in de komende drie maanden voor de eerste keer in zeven jaar zal dalen, gekwetst door verzwakking van de orderportefeuille vóór Brexit, een industrieonderzoek dat op woensdag werd getoond (7 november), schrijft Andy Bruce.

Binnenlandse orders vlakten en producenten namen deel aan hun investeringsplannen, bleek uit het driemaandelijkse onderzoek van het midden- en kleinbedrijf (MKB) van de Confederation of British Industry (CBI).

Het rapport draagt ​​bij aan een reeks downbeatsignalen van fabrikanten voor de Brexit, die nu in minder dan vijf maanden zal zijn.

Premier Theresa May wordt geconfronteerd met verzet tegen haar Brexit-plan vanuit haar eigen Conservatieve Partij en heeft ook tot nu toe gefaald in het bereiken van overeenstemming met andere EU-leiders, en vreest dat Groot-Brittannië de EU zou kunnen verlaten zonder een transitieovereenkomst.

"MKB-fabrikanten voelen duidelijk de druk: zowel vanuit een zachter mondiaal economisch momentum, weerspiegeld in het afstoten van exportorders, als Brexit-onzekerheid bijtend op investeringsplannen," zei CBI-econoom Alpesh Paleja.

Het optimisme over de exportvooruitzichten voor het komende jaar daalde tot het laagste niveau sinds 2009 in april, tijdens de laatste recessie in Groot-Brittannië.

"(A) Het aanzienlijk terugschroeven van de geplande kapitaaluitgaven is een verder bewijs dat de Brexit-onzekerheid echt een beet neemt van de plannen van bedrijven om te groeien en te innoveren," zei Paleja.

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Bedrijf, EU, Manufacturing, UK