President Tsai bevestigt opnieuw de kracht van de betrekkingen # Taihai met het VK

| November 8, 2018

President Tsai Ing-wen (midden) bespreekt de betrekkingen tussen Taiwan en het VK met het Britse parlementslid Graham Brady (links) op het kantoor van de president in Taipei Cityon 5 november. (Met dank aan Office of the President)
President Tsai Ing-wen zei op 5 november dat robuuste economische en handelsbetrekkingen tussen Taiwan en het VK de markten van Azië en Europa helpen verbinden en de regionale handel stimuleren.

Taiwan en het VK genieten van nauwe uitwisselingen over een breed spectrum van gebieden, zei Tsai. Dit wordt bewezen door de ondertekening van meerdere memoranda van overeenstemming dit jaar over gezamenlijke samenwerking op het gebied van financiën, hightechontwikkeling, innovatie en opwekking van windenergie, voegde ze eraan toe.

Terwijl nieuwe sectoren zoals kunstmatige intelligentie en het internet der dingen de mondiale industriële keten hervormen, zei Tsai, zal deze wederzijds voordelige samenwerking een reeks spannende en potentieel beladen kansen creëren voor de jongere generaties.

Tsai maakte de opmerkingen terwijl hij een delegatie van de delegatie van de Brits-Taiwanese delegatie van alle partijen bij het kantoor van de president in Taipei City ontving. Bestaande uit Graham Brady en Lyn Brown, beide leden van het Lagerhuis, evenals Lord Gilbert en Baroness McGregor-Smith, is de groep op 2-7 november in het land op het gebied van defensie, economie, buitenlandse zaken, politiek en oversteek relaties fact-finding missie.

Volgens Tsai is de delegatie de derde van het Britse parlement die dit jaar Taiwan bezoekt en illustreert het de wens van wetgevers uit beide landen om de uitwisselingen op te voeren en van de respectieve wetgevingservaringen te leren. De overheid verwelkomt deze trend en is vastbesloten om samen met gelijkgestemde partners te werken aan het beschermen van gedeelde waarden, zei ze.

In het licht van de steeds hevigere mondiale concurrentie laat de regering geen middel onbeproefd om de Taiwanese handelsstrategie te diversifiëren en de innovatieve capaciteiten van de belangrijkste industrieën te verbeteren, zei Tsai. Deze aanpak versnelt duurzame nationale ontwikkeling en is een hoeksteen van het Nieuw-Zuid-beleid, voegde ze eraan toe.

De NSP verbetert de landbouw-, handels-, cultuur-, onderwijs-, toerisme- en handelsbanden van Taiwan met de 10 Association van Zuidoost-Aziatische staten, zes Zuid-Aziatische landen, Australië en Nieuw-Zeeland. Het wordt gezien als het meest effectieve beleid van de regering om de betrokkenheid van Taiwan bij de Indo-Pacific te bevorderen en tegelijkertijd vrede, stabiliteit en welvaart te bevorderen.

Tsai maakte ook van de gelegenheid gebruik om Brady te bedanken voor de langetermijnondersteuning door APPG van inspanningen om de internationale ruimte van Taiwan uit te breiden. Ze zei dat de recente brief van de groep Co-voorzitters Lord Rogan en Nigel Evans die Interpol uitnodigden om Taiwan uit te nodigen om deze maand in Dubai aanwezig te zijn bij de algemene vergadering, oprecht werden gewaardeerd door de regering en de mensen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Taiwan, UK

Reacties zijn gesloten.