Verbind je met ons

Voorpagina

President Tsai bevestigt opnieuw de kracht van de betrekkingen # Taihai met het VK

DELEN:

gepubliceerd

on

President Tsai Ing-wen (midden) bespreekt de betrekkingen tussen Taiwan en het VK met de Britse parlementariër Graham Brady (links) in het kantoor van de president in Taipei City op 5 november. (Met dank aan het kabinet van de president)
President Tsai Ing-wen zei op 5 november dat robuuste economische en handelsbetrekkingen tussen Taiwan en het VK de markten van Azië en Europa helpen verbinden en tegelijkertijd de regionale handel stimuleren.

Taiwan en het VK onderhouden nauwe contacten over een breed spectrum van gebieden, zei Tsai. Dit blijkt uit de ondertekening van verschillende memoranda van overeenstemming dit jaar over gezamenlijke samenwerking op het gebied van financiën, hightechontwikkeling, innovatie en opwekking van windenergie, voegde ze eraan toe.

Naarmate opkomende sectoren zoals kunstmatige intelligentie en het internet der dingen de wereldwijde industriële keten hervormen, zal deze wederzijds voordelige samenwerking een scala aan opwindende en potentieel beladen kansen creëren voor de jongere generaties, zei Tsai.

Tsai maakte de opmerkingen terwijl hij een Brits-Taiwanese All-Party Parliamentary Group (APPG)-delegatie ontving in het kantoor van de president in Taipei City. De groep, bestaande uit Graham Brady en Lyn Brown, beide leden van het Lagerhuis, en uit Lord Gilbert en barones McGregor-Smith, is van 2 tot 7 november in het land voor een defensie-, economische, buitenlandse, politieke en grensoverschrijdend onderzoek. relaties onderzoeksmissie.

Volgens Tsai is de delegatie de derde van het Britse parlement die dit jaar Taiwan bezoekt en illustreert het de wens van wetgevers uit beide landen om uitwisselingen op te voeren en te leren van respectieve wetgevingservaringen. De regering verwelkomt deze trend en zet zich in om met gelijkgestemde partners samen te werken om gedeelde waarden te waarborgen, zei ze.

In het licht van de steeds fellere wereldwijde concurrentie laat de regering geen middel onbeproefd om de handelsstrategie van Taiwan te diversifiëren en de innovatieve capaciteiten van belangrijke industrieën te verbeteren, zei Tsai. Deze aanpak zal duurzame nationale ontwikkeling versnellen en is een hoeksteen van het nieuwe zuidwaartse beleid, voegde ze eraan toe.

advertentie

Het NSP versterkt de landbouw-, zakelijke, culturele, onderwijs-, toerisme- en handelsbetrekkingen van Taiwan met de 10 lidstaten van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties, zes Zuid-Aziatische landen, Australië en Nieuw-Zeeland. Het wordt gezien als het meest effectieve beleid van de regering om de betrokkenheid van Taiwan bij de Indo-Pacific te bevorderen en tegelijkertijd vrede, stabiliteit en welvaart te bevorderen.

Tsai maakte ook van de gelegenheid gebruik om Brady te bedanken voor APPG's langdurige steun aan de inspanningen om de internationale ruimte van Taiwan uit te breiden. Ze zei dat de recente brief van groepscovoorzitters Lord Rogan en Nigel Evans, waarin ze er bij Interpol op aandrongen om Taiwan uit te nodigen voor de algemene vergadering deze maand in Dubai, oprecht werd gewaardeerd door de regering en het volk.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending