MOFA-videoplekken #Taiwan verdient als partner voor het bestrijden van #ClimateChange

| November 8, 2018

De korte film Een belofte aan het land werd uitgebracht op 5 in november op het door Trending Taiwan ondersteunde YouTube-kanaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de verdiensten van het land te benadrukken als een waardevolle wereldwijde partner in de strijd tegen klimaatverandering en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Geschoten op locatie in Myanmar en ondertiteld in negen talen, waaronder Engels, Japans, Frans, Vietnamees en Indonesisch, verkent de video van twee minuten de inspanningen van Taiwan om schone energie te leveren in afgelegen gebieden van het Zuidoost-Aziatische land.

De film is verteld door de achtjarige Hemyantong en brengt in kaart hoe zijn leven is veranderd sinds het International Cooperation and Development Fund (TaiwanICDF) een zonne-energiesysteem installeerde in zijn geboortedorp Larkar in de regio Sagaing.

Volgens het MOFA toont de video het engagement van Taiwan om milieubescherming en duurzame groei overal ter wereld te bevorderen door zijn ontwikkeling en technologische expertise te delen.

Het TaiwanICDF-initiatief werd gelanceerd in 2016 en heeft systemen voor zonne-minigrid opgezet in landelijke gemeenschappen van Myanmar's Sagaing en Magway-regio's. Volgens de belangrijkste buitenlandse hulporganisatie van het land hebben sommige 560-huishoudens van deze inspanningen geprofiteerd.

Het project is een van de vele programma's voor duurzame ontwikkeling die TaiwanICDF uitvoert in diplomatieke bondgenoten en partnerlanden over de hele wereld. Het lopende hulpwerk in de regio Azië-Stille Oceaan, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied omvat gebieden als landbouw, schone energie, onderwijs, voedselveiligheid en gezondheidszorg.

Een belofte aan het land maakt deel uit van een MOFA-campagne met thema bestrijding van klimaatverandering: Taiwan kan helpen om de wens en het vermogen van Taiwan om deel te nemen aan het Raamverdrag van de VN inzake klimaatverandering te benadrukken.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Taiwan

Reacties zijn gesloten.

Linkermenupictogram