#Duitsland heeft meer vrouwen nodig op de arbeidsmarkt en een digitale strategie - economische adviseurs

| November 8, 2018

Meer werkgelegenheid voor vrouwen, het aantrekken van buitenlandse professionals en het opstellen van een strategie om de economie te helpen digitaliseren, moet de topprioriteit van de Duitse regering zijn, zeiden haar economische adviseurs woensdag, schrijft Joseph Nasr.

Dergelijk beleid zou de Duitse economie, die kampt met een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, tegenwind van de vergrijzing van de bevolking, de mogelijkheid dat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat zonder een deal, spanningen op handelsgebied en een nieuwe staatsschuldencrisis in de eurozone, helpen af ​​te weren, ze zeiden.

"De risico's voor economische ontwikkeling zijn toegenomen als gevolg van het handelsconflict, Brexit, politieke onzekerheden in de eurozone en de geplande exit van een expansief monetair beleid", zei lid van de raad van bestuur Isabel Schnabel.

"De belangrijkste uitdagingen zijn de snel evoluerende demografische verandering en de structurele verandering veroorzaakt door digitalisering", voegde ze eraan toe.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Duitsland

Reacties zijn gesloten.