EU-rechtbank stelt november 27-hoorzitting op #Brexit-omkeerzaak

| November 8, 2018

Rechters bij het hoogste gerechtshof van de Europese Unie zullen een zaak over het Brexit-proces horen op 27 november, en bekijken of Groot-Brittannië eenzijdig zijn besluit om de EU te verlaten kan intrekken, aldus het Hof van Justitie in een verklaring op dinsdag (6 november), schrijft Alastair Macdonald.

De zaak werd door een Schotse rechtbank naar de Luxemburgse rechters gebracht, waar mensen die tegen de Brexit waren, om een ​​uitspraak vroegen die de interpretatie van artikel 50 van het EU-verdrag verduidelijkte, waaronder Londen twee jaar van zijn vertrek op de hoogte bracht.

Het is niet duidelijk wanneer het Hof van Justitie een definitieve uitspraak zou doen.

De Britse premier Theresa May dringt erop aan dat Groot-Brittannië de EU in maart zal verlaten, maar wordt de komende weken geconfronteerd met een strijd in het parlement om een ​​mogelijk verdrag goed te keuren dat het vertrek van het land moet vergemakkelijken en de verstoring van de verhuizing moet beperken.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, EU, UK

Reacties zijn gesloten.