Verbind je met ons

Voorpagina

Samen werken aan een veiligere wereld: steun de deelname van #Taiwan als waarnemer aan #INTERPOL

DELEN:

gepubliceerd

on

De grensoverschrijdende misdaad neemt toe. Wetshandhavingsinstanties over de hele wereld kunnen alleen effectief zijn tegen deze trend als er sterke banden en efficiënte samenwerking zijn. Het is om deze reden dat Taiwan de status van waarnemer moet krijgen bij de Internationale Criminele Politieorganisatie INTERPOL - schrijft Tsai Tsan-Po, commissaris van het Criminal Investigation Bureau, Republiek China (Taiwan)

 
De uitsluiting van Taiwan uit de organisatie duurt al 34 jaar. Het onzinnige beleid is politiek gemotiveerd en kan de strijd tegen de internationale misdaad op Taiwanese bodem en over de hele wereld alleen maar belemmeren. Met name het gebrek aan tijdige toegang tot belangrijke inlichtingen die worden gedeeld via het I-24/7 mondiale politiecommunicatiesysteem en de bijbehorende database over gestolen en verloren reisdocumenten (SLTD) heeft ernstige gevolgen gehad voor het vermogen van Taiwan om veiligheidscontroles aan zijn grenzen uit te voeren. en strijd tegen terrorisme, mensenhandel en andere grensoverschrijdende misdaden. Het verzoek van Taiwan om de status van waarnemer bij de Algemene Vergadering van INTERPOL in 2016, evenals het verzoek uit 2017 om een ​​ondersteuningsteam voor grote evenementen (IMEST) te organiseren voor de Zomer Universiade in Taipei, werden beide door INTERPOL afgewezen. Geen enkele resolutie of regeling van INTERPOL mag voorbijgaan aan het doel van het versterken van de politiesamenwerking en het verbod op politieke inmenging dat zo duidelijk in de grondwet is verwoord.

Taiwan heeft door de jaren heen kosten noch moeite gespaard om grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden en heeft veel strafzaken opgelost in samenwerking met wetshandhavingsinstanties van andere landen. Eerder dit jaar voerden de Taiwanese en Thaise politie een wijdverbreid optreden tegen de economische misdaad, waarbij 120 miljoen baht (3.69 miljoen dollar) aan illegale fondsen werd teruggevorderd. In een ander geval werkten de Taiwanese en Filippijnse politie samen om een ​​Filippijns gemeenteraadslid te arresteren dat gezocht werd wegens drugshandel en dat naar Taiwan was gevlucht. Na een cyberaanval op een lokale bank in oktober 2017 vertrouwde Taiwan op inlichtingen van de nationale centrale bureaus van de lidstaten van Interpol om gestolen geld ter waarde van meer dan 60 miljoen dollar te onderscheppen. Deze prestaties hebben internationale bijval en erkenning gekregen. Met toegang tot INTERPOL kan Taiwan verder groeien in zijn vermogen om de mondiale misdaad te bestrijden.

Mondiale veiligheid en sociale rechtvaardigheid moeten regionale, etnische en politieke verschillen overstijgen. Wij dringen er bij u op aan om de deelname van Taiwan aan de Algemene Vergadering van INTERPOL dit jaar als waarnemer te steunen, evenals aan de bijeenkomsten, mechanismen en trainingsactiviteiten van INTERPOL. Door op internationale evenementen op te komen voor Taiwan kunt u een echte bijdrage leveren aan het bevorderen van de pragmatische en betekenisvolle deelname van Taiwan aan INTERPOL en zo werken aan een veiligere wereld.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending