Verbind je met ons

China

Buitenlandse ondernemingen optimistisch over #China-markt

DELEN:

gepubliceerd

on

Buitenlandse bedrijven zijn optimistisch over de ontwikkelingsvooruitzichten van China en beschouwen China als een steeds aantrekkelijkere bestemming voor hun investeringen.

In de eerste negen maanden is het aantal nieuwe, door het buitenland gefinancierde bedrijven die in China zijn gevestigd met 95.1% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, naar 45,922, volgens gegevens die op 18 oktober door het Ministerie van Handel zijn vrijgegeven.

In dezelfde periode steeg de totale instroom van directe buitenlandse investeringen (FDI) met 2.9% tot 636.7 miljard yuan.

Maleisië neemt actief deel aan de aanleg van de Belt and Road. Maleisische goederen, zoals Musang King en witte koffie, winnen steeds meer aan populariteit onder Chinese consumenten. China is de belangrijkste exportbestemming voor Maleisische leveranciers.

Maleisië was de thuisbasis van wenselijke producten, terwijl China een grote binnenlandse markt had, wat wijst op een enorm potentieel voor economische en handelssamenwerking tussen de twee landen, vertelde Dato'Ng Wan Peng, de chief operating officer van Malaysia Digital Economy Corporation. People's Daily.

Ze zei dat de Maleisische overheid al lang een partnerschap onderhoudt met Chinese e-commerceplatforms. Het had e-commercetrainingen aangeboden aan kleine en middelgrote Maleisische ondernemingen, om hen te helpen meer klanten te bereiken en de export te vergroten.

De functionaris sprak de hoop uit dat meer Chinese bedrijven en consumenten geïnteresseerd zouden raken in Maleisische producten via de eerste China International Import Expo (CIIE) die in november in Shanghai wordt gehouden.

advertentie

De Duitse autofabrikant BMW en het Chinese Brilliance Automotive hebben onlangs een gezamenlijke aankondiging uitgebracht om de looptijd van de joint venture-overeenkomst te verlengen van 2028 naar 2040. Ondertussen besloot BMW € 3 miljard in het project te investeren, om de productiecapaciteit te verbeteren van 520,000 naar 650,000. en 5,000 nieuwe lokale banen creëren.

Duitse krant Reuters merkte op dat de door BMW verhoogde investeringen een duidelijk signaal waren dat China zijn markt verder zou openstellen.

Harald Kruger, voorzitter van de BMW Group, zei dat China niet alleen een grote consumentenmarkt voor BMW is, maar ook een mondiale productiebasis zou worden om auto's rechtstreeks naar andere markten over de hele wereld te exporteren.

Het Chinese Shenyang is nu BMW's grootste productiebasis wereldwijd geworden sinds de Duitse autofabrikant vijftien jaar geleden een joint venture in China startte met Brilliance Automotive.

Volgens Duitse media zal naar verwachting in 2020 een van BMW's kernproducten, de eerste volledig elektrische auto, in Shenyang worden geproduceerd. De auto zal niet alleen in China worden verkocht, maar ook vanuit China naar markten over de hele wereld worden geëxporteerd. Duitse industrieanalisten en media zijn van mening dat de stijging van de investeringen bij BMW erop wijst dat Duitse bedrijven een sterk vertrouwen in de Chinese markt behouden.

Duitse bedrijven hebben hun investeringen in China sinds 2017 uitgebreid. Volkswagen is bijvoorbeeld van plan om tegen 10 meer dan 2025 miljard euro in China te investeren om de productie van elektrische auto’s te financieren en bijna 40 nieuwe energievoertuigen uit te rollen.

Daimler en de Chinese autofabrikant Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) zijn van plan ruim 11.9 miljard yuan te investeren in de bouw van een nieuwe productiefaciliteit voor Mercedes-Benz Beijing. De Duitse chemiegigant BASF heeft onlangs aangekondigd 10 miljard dollar te investeren in de bouw van een chemische productielocatie van Verbund in de stad Zhanjiang in de Chinese provincie Guangdong.

In de afgelopen veertig jaar sinds de hervorming en openstelling heeft China een snelgroeiende economie gekend en de levensstandaard van zijn bevolking gestaag verbeterd. Nu besteedt de Chinese samenleving meer aandacht aan de kwaliteit van diensten zoals gezondheidszorg en ouderenzorg.

Japanse bedrijven besteden veel aandacht aan de sociale ontwikkeling van China en benutten de enorme commerciële kansen in de Chinese gezondheidszorg en ouderenzorg.

De Japanse Kamer van Koophandel en Industrie van Osaka heeft de afgelopen jaren veel afgevaardigden gestuurd om de Chinese ouderenzorgsector te onderzoeken. De Japanse denktank Daiwa Institute of Research zei in een rapport dat China enorme zakelijke kansen zou bieden aan Japanse bedrijven op het gebied van voorzieningen voor ouderen, de teelt van verpleegassistenten en voorzieningen voor ouderen.

China is bezig zijn ouderenzorgsector te verbeteren, wat volgens een rapport van de vestigingsplaats van Chiba Bank in Shanghai een kans biedt voor Japan.

Veel Japanse ondernemingen gaven aan dat de eerste CIIE een unieke kans was en dat zij er actief aan zouden deelnemen om te zoeken naar meer zakelijke kansen in China.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending