Verbind je met ons

China

Wat ondersteunt de economische groei van #China?

DELEN:

gepubliceerd

on

De handelsfricties tussen China en de VS duren al maanden. Onder invloed van het unilaterale en protectionistische beleid van de VS zouden de betrekkingen tussen de twee landen een nieuw tijdperk kunnen ingaan, waarin samenwerking en concurrentie naast elkaar bestaan ​​en er voortdurend nieuwe problemen en tegenstellingen kunnen ontstaan, schrijft Qin Shuo.

Mensen met een vooruitziende blik hebben erop gewezen dat China, in tegenstelling tot de VS, die opzettelijk handelen, zich schaamt om vergeldingsmaatregelen tegen de VS te nemen. In plaats daarvan concentreert het zich erop het beste uit zichzelf te halen om de moeilijkheid te overwinnen.

Volgens de Onderzoeksrapport bedrijfsklimaat 2018 Uit cijfers van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in China rapporteerde 73 procent van de ondervraagde Amerikaanse bedrijven winsten in China in 2017, terwijl nog eens 74 procent van plan was de investeringen in China in 2018 te verhogen. Bijna alle ondervraagde bedrijven waren van mening dat China gestage en grotere inspanningen had geleverd op het gebied van intellectueel eigendom bescherming en handhaving in de afgelopen jaren.

Bovendien gaf 62 procent van de Amerikaanse bedrijven aan dat de procedure voor beleidsvorming en communicatie in China de afgelopen vijf jaar steeds transparanter is geworden. Zonder het stabiele ondernemingsklimaat zouden deze Amerikaanse bedrijven niet actief in China hebben geïnvesteerd en geen rijke winsten hebben behaald.

De fundamentele kracht voor de economische ontwikkeling van China is de inspanning van alle Chinezen. In de afgelopen veertig jaar is het aantal Chinese marktentiteiten gegroeid van 40 naar ruim 490,000 miljoen, en worden er elke dag 100 nieuwe ondernemingen opgericht.

Deze prestatie is zuurverdiend, maar het is onmiskenbaar de grootste van de markteconomie, met het grootste aantal deelnemers in de menselijke geschiedenis. Het enthousiasme, het initiatief en de creativiteit van het Chinese volk komen vrij door hervormingen en openstelling, maar ook door een markteconomie. Het is een epos van ondernemerschap, en van de strijd en de creatie van honderden miljoenen Chinese arbeiders.

De ontwikkeling van China is geen omverwerping van economische theorieën. In plaats daarvan laat het de wereld zien hoe belangrijk het is het beginsel van de markteconomie en de waardewet te respecteren.

advertentie

China is een wereldfabriek geworden door hervormingen en openstelling, industrialisatie, verstedelijking en internationalisering van de markt. De verfijnde, grootschalige en professionele arbeidsverdeling, ondersteund door de enorme markt, dient als basis voor de sterke productiecapaciteit van het hedendaagse China.

De volwassen en complete arbeidsverdeling en het ondersteunende systeem stellen Chinese ondernemingen in staat de meeste producten ter wereld efficiënt, met goede kwaliteit en op een kosteneffectieve manier te vervaardigen.

Volgens een rapport uit 2015 van McKinsey & Company maakt het Chinese productie-ecosysteem efficiëntiegedreven innovatie mogelijk. China had 's werelds meest uitgebreide productie-ecosysteem, met meer dan vijf keer zoveel leveranciers als Japan, 150 miljoen productiearbeiders en een moderne infrastructuur, aldus het rapport.

De ketenvoordelen van dit ecosysteem en de grote schaal gaven Chinese hardwarefabrikanten een kostenvoordeel van zo'n 15 tot 20 procent ten opzichte van buitenlandse collega's, aldus het rapport. Dankzij de Chinese markt- en productievoordelen is het land erin geslaagd zijn internetapplicatiesector snel naar de voorgrond van de wereld te verplaatsen.

De concurrentiekracht van China is alomvattend en werkt met een complexe en rijke arbeidsverdeling en vaardigheden van de beroepsbevolking. Het wordt niet vervangen of weggenomen.

In augustus hield de Internationale Handelscommissie van de VS een zesdaagse hoorzitting om voor het Bureau van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger te beslissen of er aanvullende tarieven moesten worden opgelegd aan Chinese goederen ter waarde van 6 miljard.

Tijdens de eerste bijeenkomst werd het voorstel goedgekeurd door slechts 3 van de 61 vertegenwoordigers uit de bagageproductie, kleding-, voedselverwerkings-, halfgeleider-, fiets- en chemische industrie.

Een fietsenfabrikant wees erop dat de VS 18 miljoen afgewerkte fietsen in het buitenland kochten, waarvan 94 procent uit China kwam. Bovendien kwam van de 300 miljoen geïmporteerde fietsonderdelen 60 procent uit China. Omdat het onmogelijk was om andere leveranciers buiten China te zoeken, zouden de extra tarieven een sterke druk uitoefenen op Amerikaanse consumenten en fabrieken.

China heeft veel geprofiteerd van de openstelling. De enorme instroom van buitenlands kapitaal heeft in China voor sterke overloopeffecten gezorgd op het gebied van technologie, management, talentontwikkeling en toeleveringsketen, waardoor het land snel kan leren, verteren en vervolgens kan verbeteren en innoveren op basis van zijn eigen kenmerken.

Chinese bedrijven zijn de belangrijkste kracht achter technologische innovatie geworden bij de productie van koelkasten, airconditioners en wasmachines, aangezien de meeste ontwikkelde landen zich hebben teruggetrokken uit het productieproces en zich vooral richten op het opbouwen van merken.

Bovendien zijn enkele krachtige mobiele applicaties, zoals Alipay en WeChat, allemaal gemaakt op basis van de lokale omgeving in China. Veel opkomende markteconomieën ‘kopiëren’ Chinese producten. Tokopedia zou de Indonesische versie zijn van de Chinese marktplaats Taobao en Snapdeal, de Indiase versie van Alibaba.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending