Verbind je met ons

Antitrust

#Antitrust - Commissie rondt onderzoek af naar codeshare-overeenkomst #BrusselsAirlines en #TAPAirPortugal op route Brussel-Lissabon

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft besloten haar antitrustonderzoek naar een codeshare-overeenkomst tussen Brussels Airlines en TAP Air Portugal met betrekking tot de route Brussel-Lissabon, die de Commissie op eigen initiatief uitvoerde, af te sluiten. Op 27 oktober 2016 heeft de Commissie een Verklaring van bezwaar tegen de twee luchtvaartmaatschappijen, waarbij voorlopige bezorgdheid werd geuit dat hun codeshare-samenwerking op de passagiersdiensten tussen Brussel en Lissabon de concurrentie tussen hen zou kunnen hebben beperkt.

Het sluitingsbesluit is gebaseerd op een grondige analyse van al het relevante bewijsmateriaal, inclusief informatie ontvangen van de twee luchtvaartmaatschappijen in hun antwoorden op de mededeling van punten van bezwaar en tijdens een mondelinge hoorzitting in mei 2017. De Commissie kwam tot de conclusie dat het verzamelde bewijsmateriaal niet voldoende om haar aanvankelijke zorgen te bevestigen en heeft daarom besloten haar onderzoek af te sluiten.

Gedurende het hele onderzoek heeft de Commissie benadrukt dat haar zorgen betrekking hadden op bepaalde specifieke kenmerken van deze specifieke codeshare, en niet zozeer op codeshares in het algemeen. Het sluitingsbesluit betekent echter niet dat nauwe vormen van samenwerking tussen concurrerende luchtvaartmaatschappijen geen aanleiding zullen geven tot concurrentieproblemen.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat sinds 2014 nieuwe luchtvaartmaatschappijen zijn gaan concurreren met de luchtvaartmaatschappijen met codesharing op de route Brussel-Lissabon, in het voordeel van de consument. De Commissie zal de Europese luchtvaartmarkt blijven monitoren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending