Verbind je met ons

EU

#Italië zoekt naar manieren om het begrotingstekort voor 2019 te verkleinen

DELEN:

gepubliceerd

on

Als twee pijlers van de Italiaanse regeringsbegroting voor 2019 minder duur blijken te zijn dan verwacht, kunnen de besparingen worden gebruikt om het begrotingstekort terug te dringen, zei een overheidsbron maandag (29 oktober): schrijft Giuseppe Fonte.

In de begroting is ongeveer 17 miljard euro uitgetrokken voor een mogelijkheid tot vervroegde pensionering en een inkomenssteunregeling voor de lonen van de burgers.

De details van deze maatregelen, evenals de timing ervan, liggen echter nog niet vast, en een deel van de fondsen zal mogelijk niet worden gebruikt als de hervormingen pas later dit jaar van start gaan.

Al het ongebruikte geld kan worden gebruikt om het begrotingstekort terug te brengen tot onder de officiële doelstelling van 2.4% van het bruto binnenlands product, aldus de bron.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending