Verbind je met ons

Data

Nieuwe #DigitalPerformanceIndex waarin de EU wordt vergeleken met andere grote wereldeconomieën

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft de Internationale index voor digitale economie en samenleving (I-DESI) waarin de digitale prestaties van EU-lidstaten worden vergeleken met die van 17 niet-EU-landen op 5 gebieden: connectiviteit, menselijk kapitaal en digitale vaardigheden, internetgebruik door burgers, integratie van technologie en digitale overheidsdiensten.

Denmark tops the ranking, followed by the Republic of Korea and Finland. Four other EU member states are in the ‘top ten’ of the index: the Netherlands, the UK, Sweden and Luxembourg. On this occasion, Digital Single Market Vice President Andrus Ansip and Digital Economy and Society Commissioner Mariya Gabriel said: “Our member states, on average, compare well with the non-EU countries and the very best EU countries are among the best global performers. But more needs to be done to run and lead this fierce international competition, notably to improve the performance of ALL member states and address digital divide within the EU. Moreover, more needs to be done in digital public services where the EU member states have consistently tended to perform below their 17 non-EU counterparts. This is one of the reasons the EU is keen  to develop an e-government culture – key to this is the European Union’s Electronic Identification and Trust Services Regulation (eIDAS) which recently entered into force. It will help European citizens use electronic identification throughout the EU and facilitate business across borders. Completing the Digital Single Market as soon as possible will help boosting our performance in the upcoming years. We need to do it not for ranking, but for the real benefits of the European citizens and the economy.”

I-DESI gebruikt een vergelijkbare methodiek als de EU-index voor digitale economie en samenleving (DESI), die elk jaar de prestaties van de lidstaten vergelijkt.

Meer informatie over I-DESI is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending